Wereldberoemde pianist uit Syrië geeft gastlessen

Aeham

Aeham Ahmad, 'de pianist van Yarmouk', bezoekt volgende week het Creative College. Hij zal improvisatielessen gaan geven aan een mix van studenten van NPAC en HKU Utrechts Conservatorium. Aeham is op uitnodiging van Residenties in Utrecht sinds dit jaar een langdurige verbinding aangegaan met de stad Utrecht. In september was hij hier al en liet zien dat hij als geen ander mensen kan verbinden door muziek, storytelling, improvisatie en door te spelen met de muziektradities van west en oost. Ditmaal bouwt hij in een meerdaags programma verder aan de samenwerkingen die zijn ontstaan én ontmoet hij nieuwe partijen, waaronder ROC Midden Nederland.

Over Aeham
Aeham werd in 2014 bekend door midden in de verwoeste straten van vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus piano te gaan spelen. Foto's en video's van Aeham tussen de ruïnes gingen de wereld over. Eind 2015 vluchtte hij naar Duitsland. Daar ontving hij de eerste Beethovenprijs voor mensenrechten, vrede en integratie. Tegenwoordig woont hij in Wiesbaden en geeft hij concerten over de hele wereld.

Zijn boodschap
Als kunstenaar heeft hij ondervonden hoe belangrijk het is om mensen te inspireren en troost te bieden. Zijn kennis wil Aeham delen in Utrecht en door duurzame samenwerking wil hij tevens antwoorden vinden. Aeham signaleert namelijk dat de kunsten en het kunstvakonderwijs niet geheel aansluiten bij onze kosmopolitische samenleving. Hoe kunnen we daar verandering in brengen? Wie en wat zijn daarvoor nodig? Als doel heeft Aeham om samen met de stad Utrecht iets op dat vlak te laten ontstaan dat beweging bewerkstelligt.

Kennis maken?
Nieuwsgierig naar Aeham als muzikant en persoon? De volgende momenten zijn gratis toegankelijk voor algemeen publiek. 

Ontmoeting de pianist van Yarmouk
Een bijzondere bijeenkomst rondom zijn muziek en zijn boek 'De Pianist van Yarmouk'
Zaterdag 15 december, 11.00-12.30 uur, Bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167.

Concert in Het Wilde Westen
Een concert i.s.m. met componist/pianist Jonas Bisquert en andere muzikanten uit de wijk Utrecht West.
Dinsdag 18 december, 21.00 – 22.00 uur, Het Wilde Westen, Everard Meijsterlaan 1b.

13 december 2018
Creative College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: