Welkom Maaike Kremer

profielfoto Maaike Kremer

door Eva Meeus – de Cloet

Na een welverdiende kerstvakantie start Maaike Kremer als Strategisch P&O Partner bij de Tech Campus van ROC Midden Nederland. Een warm welkom is hier op zijn plaats. Maaike volgt Esther Vissers op in deze functie. Ze zal in deze rol op de gebieden van Personeel & Organisatie de partner van management en directie zijn. Ik vroeg Maaike wat de functie met deze chique term precies inhoudt. ‘Het klinkt inderdaad erg breed en als ik zo mijn agenda bekijk zijn mijn dagen ook zeer verschillend. Maar denk bijvoorbeeld aan gesprekken over ontwikkeling van teams, ontwikkelen van personeelsbeleid, maar ook individuele casuïstiek.’

Ondernemend en veelzijdig

Maaike is geen nieuweling bij het ROC Midden Nederland. Ze begon eind 2020, midden in een lockdown. Vanuit huis vervulde ze onder andere de rol van Strategisch P&O Partner van een aantal colleges in Amersfoort en hield ze zich bezig met brede P&O projecten. Toen ik van haar wilde weten hoe ze ROC Midden Nederland als werkgever zou omschrijven zei ze het volgende: ‘Het is een ondernemende en veelzijdige organisatie. Als student kan je bij ons (bijna) alles leren en als medewerker krijg je veel kansen om je te ontwikkelen!’

Schaarste en kansen

Toch is het niet alleen maar lof wat de klok slaat. Ook de Tech Campus kent wel degelijk uitdagingen op het gebied van P&O voor het nieuwe jaar. ‘Klopt. Want hoe krijgen we nou de beste docent voor de klas? Dat verdienen onze studenten! Maar zoals op zoveel plekken merken we dat docenten schaars zijn.’, beaamt Maaike. Gelukkig weet de nieuwe Strategisch P&O Partner, samen met de collega’s van recruitment, vaak tóch die toppers te vinden. ‘Wat ook scheelt is dat er veel manieren zijn om het docentschap in te vullen. Van gastdocent tot hybride docent.’, legt ze uit.

Expertise naar het onderwijs

Als ik vraag of ze het begrip hybride docent wat meer wil duiden, wordt ze enthousiast. ‘Dit zijn vakspecialisten die deels in de beroepspraktijk werken en deels voor de klas staan. Ze brengen hun expertise naar het onderwijs, maar nemen op hun beurt ook weer veel mee het werkveld in. Een prachtige combinatie!’. Speciaal voor deze groep ‘docenten’ die nog geen lesbevoegdheid voor het MBO heeft is er de mogelijkheid in samenwerking met Hogeschool Utrecht de training voor hybride professionals te volgen. In verschillende modules leer je hoe je jouw vakkennis juist overbrengt.

Ten slotte ben ik benieuwd welke opleiding Maaike zou kiezen bij ROC Midden Nederland als ze nu 16 was en voor deze belangrijke keuze stond. ‘Iets technisch natuurlijk! Smart Building spreekt wel tot mijn verbeelding. Slim en duurzaam verder bouwen aan ons land lijkt me een erg belangrijk maatschappelijke bijdrage.’ En zo sluiten we ons gesprek af. De collega’s van de Tech Campus wensen Maaike alvast fijne feestdagen en daarna uiteraard veel succes in haar nieuwe functie.

Meer weten?

Wil je contact met Maaike Kremer? Dan kan! Vanaf het nieuwe jaar is ze bereikbaar via @email. Of wil je meer informatie over onze zij-instroom trajecten, openstaande vacatures of het hybride docentschap? Kijk dan vooral even op werkenbij.rocmn.nl.

19 december 2022
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: