Vera Wint NK office - door naar WK

Vrijdag 2 juni namen Vera Zandvliet en Bart Siebum, twee studenten uit ons excellentieprogramma 'Microsoft Office Specialist (MOS)', deel aan het Nederlands Kampioenschap Office. In het Microsoft-kantoor op Schiphol gingen zij met 30 andere studenten de strijd aan: wie is de beste in Word of Excel en wint een ticket naar de finale in Californië? 

De B&A-delegatie (Vera, Bart en hun docenten Monique Kral en Jan Timmerman) waren ruim op tijd aanwezig in het gebouw van Microsoft en werden ontvangen in Amerikaanse stijl. Na het welkomstwoord konden Vera en Bart vertrekken naar de examenruimte om zich te installeren voor de wedstrijd.

Na 20 minuten kwamen de eerste kandidaten al naar buiten. Daar waren Vera en Bart ook bij. Volgens Bart was het examen "Goed te doen' en Vera was zelf erg verbaasd dat ze zo snel klaar was, "Meestal zit ik bij een examen tot het laatst!".

In de tijd dat de examens werden nagekeken, hebben de deelnemers twee workshops gevolgd en een rondleiding gehad door het gebouw van Microsoft. Dit kantoor was destijds erg vernieuwend omdat er één verdieping helemaal ingericht is met zitjes en een goede akoestiek, voor het hebben van overleg en om het netwerken te bevorderen.

Toen tegen vijven de resultaten bekend waren, was de delegatie vooral benieuwd naar het aantal punten dat Bart en Vera gehaald zouden hebben ten opzichte van de prijswinnaars. En opeens klonk de uitslag door de zaal: "En de beste kandidaat is… Vera Zandvliet van ROC Midden Nederland!". Bart had ook zeer goed gescoord maar greep naast de prijs.

Blij en ongelooflijk trots gingen Vera en docent Jan Timmerman naar voren om hun prijs in ontvangst te nemen. Vera gaat samen met Jan naar Amerika om daar in Disneyland, Californië mee te doen aan de Wereldkampioenschappen. Fantastisch gedaan!