Uitblinker Neslihan door naar de finale!

Neslihan Celikel ROCMN student van het jaar

Neslihan Celikel, winnares Student van het jaar verkiezing is door naar de top tien en dus de finale van de landelijke verkiezing tot MBO-Ambassadeur 2018! Dit betekent dat zij als finalist op maandag 19 november, ROC Midden Nederland mag vertegenwoordigen tijdens het Ambassadeursgala van de MBO Raad.

Landelijke MBO Ambassadeur 
Elk jaar organiseert De MBO Raad de verkiezing van de Landelijke MBO Ambassadeur. Tijdens deze verkiezing kan iedere mbo-school één student voordragen. De gekozen Ambassadeur heeft in zijn opleiding of in zijn bpv-periode uitzonderlijk goed gepresteerd en is van grote betekenis geweest voor zijn of haar leerbedrijf. Jaarlijks worden er in totaal circa 45 deelnemers voorgedragen. Met deze verkiezing wilt de MBO Raad positieve aandacht in de pers genereren voor de mbo-sector op landelijk, regionaal en lokaal niveau. 

Nieuwe opzet wedstrijd: Mbo'ers pakken aan 
Het YouTube-programma, genaamd 'Mbo'ers pakken aan!', heeft de gewone stemcampagne vervangen en zorgt voor meer zichtbaarheid en inhoud. Hiermee leren de kandidaten, hun motivaties en talenten beter kennen. Tijdens drie challenges worden ze door een professionele vakjury beoordeeld op vaardigheden gebaseerd op de 21st century skills. Er wordt onder andere gelet op de vakkundigheid, oplossend vermogen, maatschappelijke betrokkenheid en communicatieve vaardigheden. Elke challenge kent winnaars, maar er kan slechts één student de landelijke mbo ambassadeur worden. Alle kandidaten krijgen uitgebreide media aandacht in lokale, regionale en landelijke pers!

Prijs 
De winnaar is een jaar lang landelijke ambassadeur voor het mbo. Dit betekent dat hij of zij in dit jaar een aantal keer het beroepsonderwijs vertegenwoordigt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale award en een geldprijs van €2500,-. Dit bedrag mag hij of zij uitgeven aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Waarom is Neslihan geselecteerd als ambassadeur? 
Neslihan, is op het ROC Midden Nederland Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg Utrecht uit alle genomineerde studenten van onze 20 mbo-collegelocaties gekozen tot Student van het Jaar 2018.

Welke speciale prestatie heeft zij geleverd? 
Neslihan hebben wij leren kennen als een topstudente. Ze is serieus en werkt hard. Neslihan heeft haar zaakjes goed op orde en een goed overzicht over haar studie. Ze is betrokken bij het onderwijsprogramma, haar medestudenten, haar stagebedrijf èn haar docenten. Afgelopen studiejaar heeft ze voor studenten en docenten een lezing gehouden over autisme. Via LinkedIn heeft ze contact gezocht met Birsen Basar, een van de leidende experts over autisme en samen met haar heeft Neslihan de lezing georganiseerd. Naast haar studie vind ze ook de tijd om actief te zijn voor de politieke jongerenorganisatie Oppositie. "Ik vind het superleuk om jongeren te betrekken bij de politiek en om ze de mogelijkheid te geven om mee te denken over onze maatschappij."

Wat vindt Neslihan zelf van haar finaleplek? 
"Ik vind het al heel wat dat ik mee mocht doen aan de landelijke verkiezing, ook gelijk een nieuwe uitdaging waar je je eigen kwaliteiten weer moet bewijzen en dit keer door challenges. De tweede challenge vielen er al gelijk 32 af waardoor de druk heel hoog was. Ik heb het gehaald, me zelf gekwalificeerd voor de finale. Ik ben trots, opgelucht en kijk uit naar het gala". Meer over Neslihan lees je in "zes vragen aan...

8 november 2018
Gezondheidszorg College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: