Trots op onze studenten bij het MBO Ambassadeursgala 2017

Robin Kikkert en Noa Hartog poseren samen op het podium bij het MBO Ambassadeursgala 2017

Op 23 november vond het jaarlijkse MBO Ambassadeursgala plaats, georganiseerd door de MBO Raad en SBB. Na een spannende aanloop naar de finale werd hier de nieuwe Landelijke MBO Ambassadeur 2017 eindelijk bekend gemaakt. Het gala was de feestelijke afsluiting van de Dag van het MBO, in theater Orpheus in Apeldoorn.

Felicitaties voor de Winnaars
Robin Kikkert, studente Verpleegkunde bij het Gezondheidszorg College, stond in de top 10, maar werd helaas niet gekozen tot landelijk MBO Ambassadeur. Robin: “Ik heb heel hard gewerkt om stemmen te werven, zodat ik in de Top 10 zou komen. Stiekem had ik wel verwacht, dat ik in de Top 3 zou komen, maar het mocht helaas niet zo zijn. Jammer.”
Sil de Weerd van het Clusius College ging wel met de titel aan de haal. Hij mag een jaar lang 500.000 mbo-studenten vertegenwoordigen. We feliciteren hem van harte en wensen hem veel succes met zijn belangrijke taak om het mbo te vertegenwoordigen.
Beste leerbedrijf 2017 en Beste praktijkopleider 2017 werden, respectievelijk Alfen uit Almere en Joany Rigters van de gemeente Amsterdam. Ook hen feliciteren we met hun titel.

Charmante Co-host
Niet alleen Robin Kikkert had een prominente rol op het gala. Noa Hartog, studente Facilitair Manager van ons Facility, Horeca & Travel College was geselecteerd om presentator Rik van de Westelaken als co-host te assisteren.  Met trots zagen we hoe Noa haar charmante debuut  maakte op het podium. En ze deed het met verve. Noa: ‘Ik was in het begin wel zenuwachtig, maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan. Ik werd door Rik ook heel erg op mijn gemak gesteld. Het ging heel goed en ik kreeg achteraf veel complimenten.’

Trots
Hoewel onze Student van het Jaar Robin Kikkert niet in de prijzen viel, zijn wij als ROC Midden Nederland ontzettend trots op hetgeen ze de afgelopen tijd heeft neergezet. Gelukkig kan ze als lid van o.a. in de Centrale Studenten Raad nog alle studenten van ROCMN vertegenwoordigen. En uiteraard zijn we ook trots op Noa Hartog (ook lid van de Centrale Studenten Raad) en DJ Soul Safari (echte naam Steven Berends en student van de NPAC), die draaide op de afterparty.

Het Ambassadeursgala en de Dag van het mbo
De Dag van het mbo is een gezamenlijk initiatief van de MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), het ministerie van OCW en de MBO Academie. Op de dag zelf ontmoeten docenten, leerbedrijven, schoolbestuurders en de overheid elkaar op het event MBO City via lezingen, workshops en dialogen. De grote finale van de dag is het Ambassadeursgala met de prijzen Landelijke ambassadeur mbo, beste leerbedrijf en beste praktijkopleider. De Dag van het mbo is onderdeel van Dit is mbo waarbinnen diverse organisaties samenwerken om de waarde van het mbo voor samenleving en economie te laten zien. Kijk hier voor een impressie van de dag.

24 november 2017
Creative College
Gezondheidszorg College
Facility, Horeca & Travel College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: