Trots op onze Student van het jaar Neslihan Celikel

Neslihan tijdens het MBO-Ambassadeursgala

Op 19 november vond het jaarlijkse MBO Ambassadeursgala plaats, georganiseerd door de MBO Raad, SBB en World  Skills Netherlands. Na een spannende aanloop naar de finale werd hier de nieuwe Landelijke MBO Ambassadeur 2018 eindelijk bekend gemaakt. Het zeventiende ambassadeursgala vormde de feestelijke afsluiting van de Dag van het MBO, in theater Orpheus in Apeldoorn.  

Hoewel onze ambassadeur Neslihan Celikel (student pedagogisch werk/onderwijsassistent aan het Welzijn College) bij de top 10 zat, werd ze helaas niet gekozen tot landelijk MBO Ambassadeur. Neslihan: "Helaas ben ik het niet geworden, maar Desiree is een terechte winnaar." Wij zijn supertrots op de prestaties die Neslihan tijdens de 4 challenges heeft neergezet.  Helaas kon er maar een winnaar zijn, als student van het jaar heeft ze ROCMN sowieso uitstekend vertegenwoordigd. Ze is naast haar studie ook nog actief voor de politieke jongerenorganisatie Oppositie. Wij zijn er van overtuigd dat ze hier en in het voortgezet speciaal onderwijs nog haar grote waarde zal bewijzen.

Felicitaties voor de Winnaars
In de aanloop naar de verkiezing streed Neslihan samen met 41 andere getalenteerde mbo'ers in het YouTube-programma mbo'ers pakken aan  tegen elkaar onder leiding van Jan Versteegh. De studenten leerden hierdoor hun motivaties en talenten beter kennen. Ze werden door een professionele vakjury beoordeeld op vaardigheden gebaseerd op de 21st century skills. Er wordt onder andere gelet op de vakkundigheid, oplossend vermogen, maatschappelijke betrokkenheid en communicatieve vaardigheden. 
Het Ambassadeurs programma werkt voor de deelnemers ook als een springplank voor hun carrières. Niet alleen komen ze in aanraking met de praktijk en interessante professionals, maar ze ontvangen ook een uitgebreid vaardigheden-certificaat. Dit is de beoordeling die de jury heeft gedaan. Handig voor op hun cv en LinkedIn.

Desiree Hernadez mbo Ambassadeur 2018 van Albeda ging er wel met de titel vandoor. Zij mag een jaar lang 500.000 mbo-studenten vertegenwoordigen. We feliciteren haar van harte en wensen haar veel succes met haar belangrijke taak om het mbo te vertegenwoordigen. Noordwest Ziekenhuisgroep uit Alkmaar is verkozen tot beste leerbedrijf van Nederland en Yukio Motohashi van Dudok in Rotterdam is de beste praktijkopleider. 
Verder ontving Manon Sprenkeler (Rijn IJssel) de Berg Award vanwege haar buitengewone inspanningen in de voorbereiding op haar deelname aan WorldSkills of EuroSkills. Als extra aanmoediging kreeg Maaike Buitinink  (Da Vinci College) de Impact Award voor de ambassadeur die tijdens de challenges in aanloop naar de finale het meest opviel vanwege haar vermogen om de groep ambassadeurs tot een hecht team te maken. Kijk  hier naar een terugblik van Ambassadeursgala 2018 Gala

20 november 2018
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: