Topsportcontracten getekend

Op vrijdag 4 november hebben 10 nieuwe topsporttalenten met een geldige topsportstatus in Nieuwegein hun topsportcontract ondertekend met ROC Midden Nederland. Op basis van het topsportbeleid van ROC Midden Nederland krijgen deze studenten/topsporttalenten faciliteiten en ondersteuning bij de combinatie studie/sport. Het doel is om, waar nodig, door middel van maatwerk, een succesvolle combinatie van een school- en sportcarrière mogelijk te maken. Succes betekent ook het behalen van een diploma. De studenten volgen een opleiding bij het Gezondheidszorg College, het Sport College en bij het Business & Administration College.

Naast de sporters zelf en veel ouders waren Chris Talsma (studiebegeleider FC Utrecht) en Marie-Claire Pijper, ex-topsporter ritmische gymnastiek en medewerker topsport van Vereniging Sport Utrecht aanwezig vanuit de sportwereld. Marie-Claire kent het leven van een topsporter van binnenuit en kon waardevolle tips geven aan de talenten. Bas van den Brand, directeur Sport College en Koen Stroo, topsportcoördinator, vertegenwoordigden samen met de aanwezige docenten en Paul van Maanen ROC Midden Nederland. Paul van Maanen benadrukte het belang van een goede samenwerking én het behalen van een diploma. Ook gaf Koen Stroo aanvullende tips om de combinatie studie en topsport optimaal te laten verlopen, zoals: zoek in overleg met de bpv-coördinator een topsportvriendelijk stagebedrijf.

Totaal zijn er jaarlijks ongeveer 30-35 topsporters en topsporttalenten met een geldige topsportstatus verspreid over verschillende mbo-colleges en het VAVO Lyceum. NOC*NSF bepaalt in samenwerking met de sportbonden voor welke sporten en topsportprogramma's een status is te verkrijgen. Daarnaast is er een groep sporters die geen geldige topsportstatus heeft maar wel op hoog niveau hun sport beoefent (bv. veldrijden, kickboksen, darten). Deze sporters komen (op dit moment) officieel niet in aanmerking voor de topsportfaciliteiten van ROC Midden Nederland, maar waar mogelijk en verantwoord kunnen we deze sporters op dezelfde manier helpen door het leveren van maatwerk.

Neem voor meer informatie over topsport contact op met de topsportcoördinator Koen Stroo: k.stroo@rocmn.nl, 06-14845352. Alle informatie over topsport bij ROC Midden Nederland.