Terugblik mbo festival (ROC MN, MBO Raad en LKCA) in Fries Museum

Gesprek op groote hoogte

Op 14 juni vond het mbo festival plaats in het Fries Museum. Ruim 70 onderwijscollega's uit heel het land kwamen samen om te spreken, te luisteren en te ervaren hoe onderwijs in de kunstcontext vormgegeven kan worden. Er waren workshops van Eye (hoe film te gebruiken in de klas) en Foam (hoe foto te gebruiken in de klas). Deelnemers reageerden positief op de praktische toepasbaarheid. Al hadden we als organisatie op meer deelnemers gehoopt, de dag zelf was erg geslaagd. Op een ontspannen manier kwamen we met elkaar in gesprek. 

Een mooi moment was bijvoorbeeld bij de workshop van Chris van der Plas, ethicus bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Chris nam ons mee in het voeren van complexe gesprekken met studenten in emotionele situaties. Hoe kun je studenten dan toch zelf laten denken? Bij deze workshop waren zowel studenten en docenten aanwezig. Hierdoor was er een mooie dynamiek, erg leerzaam.

​Een ander succes was de bijdrage van Piet van der Ploeg, universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en ook werkzaam in de werkplaats onderwijsonderzoek van ROC Midden Nederland met o.a. ROC van Twente. Piet maakte abstracte thema's als burgerschap en persoonlijke ontwikkeling praktisch toepasbaar door de beroepscontext te gebruiken. Burgerschap is per definitie aanwezig in alle beroepen waar we voor opleiden. 

Al met al een mooie dag in een prachtig museum! Zie ook de fotoreportage (fotograaf Ruben van Vliet)​​ ​. 

In mei 2020 organiseren we weer een (gratis toegankelijk) festival en hopen we ook jou te ontvangen.​

20 juni 2019
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: