Tech Campus-projecten duurzame mobiliteit en energie maken razende start

Studenten, docenten en een ondernemer

ROCMN kreeg onlangs prestigieuze subsidies voor duurzame mobiliteit en duurzame energie. Beide projecten maakten een razende start. Uiteindelijk hoopt het Tech College met deze initiatieven mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

‘Al een aantal jaren besteden we bij de Tech Campus veel aandacht aan duurzame mobiliteit en duurzame energie. De vragen en behoeftes vanuit de energietransitie spelen hierin een belangrijke rol,' vertelt René van Mourik, afdelingsmanager Tech Campus (tweede van links op de foto). Vanaf januari van dit jaar zetten we volop in op de projecten duurzame mobiliteit en duurzame energie, waarvoor we voor vier jaar een RIF-subsidie (Regionaal Investeringsfonds mbo) hebben gekregen. We zijn er heel blij mee.’
RIF-subsidies stimuleren samenwerking tussen scholen, de publieke sector en het bedrijfsleven met als doel mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. René: ‘Samen met bedrijfsleven, overheden, waaronder de gemeente Utrecht, de gemeente Nieuwegein en diverse samenwerkingsverbanden, gaan we als ROCMN de vragen uit de energietransitie versneld uitwerken. Bij het project duurzame mobiliteit gaat het om de transitie van de mobiliteit in de stad en de transitie in transport en logistiek; bij het project duurzame energie om veel meer dan energietransitie van gebouwen. Concreet betekent dit dat we huidige opleidingen aanpassen en nieuwe opleidingen ontwikkelen, zoals de nieuwe opleiding Automotive Engineer voor havisten met een passie voor auto’s. Een student krijgt hiermee nog meer keuzevrijheid en kan zijn of haar opleiding zelf samenstellen.’ Lees hier meer over de projecten en de enthousiaste studenten die hier aan meedoen. 

16 april 2021
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: