Studenten winnen medaille tijdens Skills Heroes

Twee studenten van Facility, Horeca & Travel College zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens de finale van Skills Heroes. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden waar  mbo’ers uit het hele land aan meededen. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Twee van onze talentvolle studenten wonnen een medaille: Lincy van Bovenend  won de brons in de vakwedstrijd Koken. Charlotte van den Bogaert won ook brons voor de vakwedstrijd Hotelreceptionist.

Naast de twee studenten van Facility, Horeca & Travel College deden nog vier studenten meer van ROC Midden Nederland. En van hen, Mandy Vermeulen van het Beauty College won het zilver in de vakwedstrijd Schoonheidsverzorging.

Van breedtesport naar topsport
Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland (naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap). Het doel is om binnen zo veel mogelijk mbo-colleges zo veel mogelijk studenten te enthousiasmeren voor deelname aan vakwedstrijden. Skills Heroes werkt volgens het principe van een pyramide. Via schoolvakwedstrijden in mei/juni/september/oktober, kwalificatiewedstrijden in november/december/januari en het NK in maart kunnen onze studenten zich plaatsen voor het EK of het WK in het najaar. Niet altijd vallen de vakwedstrijden onder de vlag van Skills Netherlands. Ook andere organisaties organiseren vakwedstrijden, zoals de Toerisme Bokaal,  Talent van de Toekomst (Miele) en Durf te Koken/Gouden Garde (HorecaFair).  Ook hieraan doen altijd studenten van onze mbo-colleges mee!

Skills Netherlands
Met Skills Heroes benadrukken stichting Skills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het Ministerie van OCW het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes organiseert Skills Netherlands ook vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo'ers (Skills Talents). Skills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.