Studenten winnen challenge!

Drie studenten van het Bouw & Interieur College Amersfoort wonnen op 10 mei de Hibertad Challenge. De eerstejaars studenten Marvin Oudshoorn, Lotte Boom en Max-René de Groot presenteerden hun ontwerp voor een duurzaam gebouwde Lodge. Ze deden dit samen met studenten van tien andere roc’s in Nederland.

Opdracht
Tien ROC’s uit heel Nederland (circa 150 studenten) deden mee met de Hibertad Challenge. De studenten kregen tien weken de tijd om een bouwbiologische lodge te ontwikkelen. Op woensdag 10 mei vond de finale plaats op de Campus  in Amersfoort. Groepjes studenten van elk ROC pitchten hun idee.

Het winnende team
Lotte, Marvin en Max-Rene ontwierpen een bijgebouw (lodge) dat als gastenverblijf van een vrijstaande woning kan dienen. De lodge mocht maximaal 35 m² groot zijn en maximaal € 40.000,- kosten. Ook moest het ontwerp mutifunctioneel en duurzaam zijn. De jury was erg enthousiast over hun idee.

Stichting Hibertad
Stichting Hibertad is een onafhankelijke stichting die zich richt duurzaamheid. De stichting is opgericht rondom een duurzaam gebouw waarin materialen en installaties worden getest en waar wordt verteld over duurzaamheid. De specifieke doelgroepen van Hibertad zijn enerzijds het bedrijfsleven en anderzijds de jeugd. De jeugd heeft de toekomst en moet bewust worden over dit onderwerp. Maar de jeugd kan ook de ‘ondernemer van nu’ helpen om problemen anders aan te pakken. Het bedrijfsleven, en in het bijzonder het midden- en kleinbedrijven tenslotte, hebben de sleutel in handen om de wereld te veranderen.