Studenten Tech Campus Nieuwegein presenteren hun nieuwste projecten op de Techniek Markt 2023

Techniek Markt 2023 Tech Campus Nieuwegein

Een ontwerp voor tiny houses, een innovatief platform om Internet phishing tegen te gaan, een complete inrichting voor een Volkswagen camperbusje en het programmeren van een zorgrobot. Een greep uit de maar liefst 70 projecten die studenten van de Tech Campus Nieuwegein, donderdag 26 januari lieten zien op de jaarlijkse Techniek Markt.

Studenten van het Automotive College, Tech College, ICT College en Bouw & Interieur College presenteerden hun projecten aan een vakjury, bestaande uit bedrijven uit de regio. Dit leverde uiteindelijk vier winnende projecten op in drie categorieën: het meest innovatieve, het meest creatieve en het meest professionele project. Het evenement werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

Hoog niveau
De jury was onder de indruk van het niveau van de studenten. “We hebben tot in de puntjes uitgewerkte ideeën gezien, heel veel bevlogenheid, prachtige presentaties en veel teamwork. Daar worden we blij van, want dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben op de arbeidsmarkt”.

“Het is heel leuk om aan bezoekers te laten zien waar we afgelopen weken mee bezig zijn geweest”, zegt Mark, eerstejaars student Bouwkunde. Samen met zijn projectgroepje laat hij trots hun ontwerp zien voor duurzame starterswoningen. “We hebben gebruik gemaakt van veel glas, dat zorgt voor licht en warmte. Ook hebben we naast de bouwtekeningen een maquette gebouwd zodat je in één oogopslag kan zien hoe de huizen eruit zien”.

Tech Campus breed event
Het was de 16e keer dat de Techniek Markt werd georganiseerd. Wat ooit klein begon met studenten van twee opleidingen, is uitgegroeid tot een Tech Campus breed event waaraan studenten van alle vier de colleges deelnemen. ROC Midden Nederland is trots op de manier hoe de studenten zich presenteren en is ontzettend blij dat op deze manier kan worden samengewerkt met bedrijven uit de regio. Door de overlap tussen de colleges bij de Tech Campus worden disciplines met elkaar verweven en wordt veel ruimte gecreëerd voor ontwikkeling.

De winnaars van de Techniek Markt 2023

Meest professionele project:
1. Starterswoning met hellend dak – Niels, Rayman, Rodi, Quinten
2. Simms Fitness – Jesse, Dave, Emir, Gyoan, Julian

Meest innovatieve project:
Internet Phishing – Just en Kevin

Meest creatieve project:
Zelfgemaakt bureau – Teun

27 januari 2023
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: