Studenten ontwerpen Campus

De campus van ROC Midden Nederland op de Disketteweg naast station Schothorst in Amersfoort krijgt steeds meer vorm. Op de campus zitten de verschillende mbo-colleges bij elkaar. Studenten van diverse opleidingen leren en werken daar samen. Vanaf schooljaar 2017-2018 breidt ROC Midden Nederland de locatie uit zodat een echte campus ontstaat. Belangrijk is dat de campus aansluit bij de wensen van de student. Afgelopen zomer is de huidige locatie verbouwd onder leiding van architect Jeroen Schoots, ex-student Bouw & Interieur College. Studenten van het Creative College werken mee aan het ontwerp en de inrichting van de nieuwe locatie en campus.

Nieuw gebouw: studenten Creative bedenken de inrichting
Studenten van het Creative College bekijken hoe de inrichting van het gebouw onderlinge samenwerking kan stimuleren. Creatievelingen van reclamebureau Waai hebben de studenten les gegeven in concepting en samen gekeken naar sfeer, inrichting, lampen en studiehoekjes. Alle studenten hebben conceptuele plannen opgesteld en gepresenteerd. Jesse Monteiro: “Leuk om aan zo’n echte opdracht te werken, ik ben erg benieuwd wat we straks terug zien van onze ideeën”. De samenwerking met een creatief bedrijf is een mooie toevoeging op de lessen, docent Wouter van der Lucht: “Deze klas heeft geluk met zo’n opdracht, ze krijgen de kans om theorie om te zetten in praktijk en doen dat met zo’n aansprekende opdracht”. Bekijk vlog.

Huidige locatie: Ex-student leidt verbouwing
Ook de huidige locatie op de Disketteweg kreeg een heel nieuwe look, waarbij licht, ruimte en verbinding centraal staan. De nieuwe koffiebar is de eyecatcher van deze locatie. Jeroen Schoots leidde deze verbouwing. Jeroen heeft de opleiding Bouwkunde afgerond op het Bouw & Interieur College. “Tijdens mijn opleiding kreeg ik les van Marcel de Bruin. Zijn enthousiasme werkte inspirerend en na deze opleiding ging ik naar de Academie van Bouwkunst en studeerde af als architect. Afgelopen jaar belde hij mij op met de vraag of ik interesse had om te helpen bij de verbouwplannen. Dat greep ik natuurlijk met beide handen aan.” Jeroen is uiteraard ook nauw betrokken bij de verbouwing van de nieuwe locatie. 

De ROC Campus: verschillende colleges bij elkaar
De campus van ROC Midden Nederland  is een moderne locatie, met uitgebreide faciliteiten. Het station Schothorst is naast de deur.  Studeren en werken kan er volop. Vanaf schooljaar 2017-18 zullen ook het Business & Administration college en het nieuwe Media en ICT college daar te vinden zijn. Dat maakt de campus een ideale plek voor  ontmoeting en ontdekking met medestudenten, andere scholen en ook met bedrijven.