Studenten ondertekenden hun topsportcontract met ROC Midden Nederland

Topsporters ROC Midden Nederland

Op vrijdag 5 november 2021 ondertekenden 21 nieuwe topsporters en topsporttalenten hun topsportcontract met CvB-voorzitter Johan Spronk. De feestelijke bijeenkomst werd gehouden op het Sport College in de Galgenwaard.

Dit jaar zijn er 21 nieuwe topsporters en topsporttalenten bijgekomen. Totaal zijn er jaarlijks binnen ROC Midden Nederland ongeveer 40 topsporters en topsporttalenten met een geldige topsportstatus die topsportondersteuning ontvangen verspreid over verschillende Colleges en het VAVO Lyceum.

Topsportfaciliteiten
Topsporters en topsporttalenten met een geldige topsportstatus komen in aanmerking voor de topsportfaciliteiten van ROC Midden Nederland. Indien nodig wordt er op basis van gezamenlijke afspraken maatwerk geleverd zodat school, stage en topsport op een succesvolle manier kunnen worden gecombineerd. In de afgelopen jaren hebben al diverse topsporters een diploma bij ROC Midden Nederland behaald. Ook is er een grote groep zonder geldige topsportstatus die op hoog niveau hun sport beoefent (bv. kickboksen en taekwondo). Deze sporters komen (op dit moment) officieel niet in aanmerking voor de topsportfaciliteiten van ROC Midden Nederland, maar waar mogelijk en verantwoord kunnen we deze sporters op dezelfde manier helpen door het leveren van maatwerk.

NOC*NSF bepaalt in samenwerking met de sportbonden voor welke sporten en topsportprogramma's een status is te verkrijgen.

Is jouw student een topsporter?
De topsportstatus van (nieuwe) studenten kun je checken je bij Topsportcoördinator van ROC MN, Koen Stroo. Hij weet alles te vertellen over statussen, faciliteiten, topsportcontract, beleid en maatwerktrajecten. Tijdens een gezamenlijk gesprek tussen de topsporter, de opleiding, de ouders/verzorgers, de topsportcoördinator en soms de trainer/coach wordt alles op een rijtje gezet.

Voor meer informatie of aanmelden topsporters:

Koen Stroo,  Topsportcoördinator ROC Midden Nederland
k.stroo@rocmn.nl | 06 1484 5352.

12 november 2021
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: