Studenten Mechatronica naar NK Skills Heroes

Studenten Bas de Graaf en Nik Koenders hebben afgelopen vrijdag 20 januari als team meegedaan aan de kwalificatiewedstrijd Mechatronicus van Skills Heroes. Het team van Tech College is inmiddels geselecteerd als één van de winnaars die zich geplaatst heeft voor de Nationale Kampioenschappen, Skills The Finals, van 16 t/m 18 maart in de RAI Amsterdam. Tech College is trots op deze prestatie en feliciteert de studenten en hun begeleider docent Jurgen Vaarwerk-Wolters van harte.

“Het was voor ons allemaal een groot leermoment, vertelt Jurgen. De PLC die wij zelf meenamen was niet direct geschikt voor de MPS stations waar we ze op aan moesten sluiten. De studenten kregen 2,5 uur de tijd voor het programmeren en het werkend opleveren van de stations. Omdat zij vooraf relatief weinig training hebben gehad, hadden de jongens hier hun handen vol aan.

De wedstrijd bestond uit het monteren van een aantal losse stations en het programmeren van de PLC voor het aansturen van deze stations. Later in de wedstrijd zullen de stations ook gekoppeld moeten worden tot een volledige productielijn. De stations voor distribution en sorting moesten zo geprogrammeerd worden dat er blokjes mee gesorteerd konden worden. Deze blokjes staan voor “paprika’s” die in de fabriek op kleur in het zakje terecht moeten komen.

Al met al was deze wedstrijd best een uitdaging. Het monteren van de stations ging al heel goed en was ruim binnen de tijd gelukt. Op het programmeren moeten de studenten nog goed gaan trainen. Dit zullen we de komende tijd zeker gaan doen. Ik zie deze wedstrijd als een middel om studenten te motiveren het beste uit zichzelf te halen en ben van plan om volgend jaar nog meer studenten af te vaardigen.”