Studenten leggen kaartje met senioren

Op 22 juni verrasten 10 studenten van de opleiding Verzorgende-ig van het Gezondheidszorg College de bewoners van Flat Puntenburg in Amersfoort. Samen met een aantal senioren speelden zij spelletjes en dronken zij koffie met een koekje. Het idee van de ochtend is om verbinding te leggen tussen studenten van ROC Midden Nederland en senioren uit de wijk.

Welzijn College en Gezondheidszorg College werken samen
Deze ochtend werd georganiseerd door Jette Voet, student Dienstverlener Zorg & Welzijn van het Welzijn College. Zij volgt haar opleiding bij het wijkleerbedrijf Soesterkwartier. Hier krijgt zij les in Flat Puntenburg en werkt zij middels verschillende leerroutes bij Lyvore. "Ik organiseer elke donderdag een activiteitenochtend. Ik vond het leuk om nu deze grotere activiteit te organiseren. Maar ook wel spannend, vooral omdat er tien studenten van het Gezondheidszorg College bij waren en je nooit weet hoe het loopt".

Een leuke ochtend
De senioren hadden een fijne ochtend en genoten zichtbaar van de aandacht. "Ik had vaker een potje willen winnen, desondanks heb ik genoten van de ochtend"  Aldus meneer Gerritse. Studente Anne-wil Kok: "Ik vond het leuk om met senioren bezig te zijn. Op school gaat het natuurlijk vaak over senioren en hun begeleiding, om nu in de praktijk bezig te zijn vond ik wel leerzaam. En voor een potje kaarten ben ik altijd wel in!"

Verbinding met de praktijk
De studenten van ROC Midden Nederland zijn veel in de praktijk te vinden. Door deel te nemen aan echte opdrachten, stages en activiteiten krijgen zij een goed beeld van de wereld waarin zij straks gaan werken. Met de activiteitenochtend bij flat Puntenburg leren zij de mensen waar zij later mee gaan werken goed kennen.