Studenten Horeca & Toerisme College begeleiden VO bustour

Studenten Horeca & Toerisme College begeleiden VO bustour

Gisteren maakten 150 decanen en mentoren van vmbo’s kennis met zes mbo scholen in de regio Utrecht. Ze namen deel aan de mbo bustour om hun eigen leerlingen beter te kunnen adviseren over vervolgopleidingen. Vier studenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein waren de reisleiders van de tour en begeleidden de hele dag de decanen en mentoren naar de verschillende locaties.

Derdejaars studenten Travel & Hospitality niveau 3 Jody Westercapell, Jaleesa Kambel, Nazanin Shojaeifar en Hamid Tajik heetten alle gasten welkom, gaven informatie en gingen mee de bus in om alles in goede banen te leiden. Een mooie kans voor de studenten om praktijkervaring op te doen én decanen een stukje van hun opleiding te laten zien.  

De mbo bustour vond voor de tweede keer plaats en deed zes mbo’s aan in de regio. Samenwerkingsverband Sterk VO en de zes mbo’s organiseerden dit met financiering van SchoolWerkt. Een unieke vorm van voorlichting en een bijzondere samenwerking, volgens Mariska Rijsdijk, projectleider Overstap vo-mbo bij Sterk VO. “In plaats van elkaar te beconcurreren, trekken deze scholen samen op voor de best passende plek voor leerlingen. Dat is nodig, want het bedrijfsleven staat te springen om afgestudeerde mbo’ers”.
 

10 oktober 2018
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: