Studenten Bouw & Interieur College testen simulatiegame energietransitie

Studenten Bouw & Interieur College testen simulatiegame energietransitie

Afgelopen week hebben 24 studenten van de opleiding bouwkunde in Nieuwegein als eersten de simulatiegame “You’ve got the power” met bijbehorend lespakket van Eneco getest. Eneco wil hiermee mbo-studenten warm maken voor energietransitie. Met deze game maken mbo-studenten kennis met de wereld van energie en de mogelijkheden die er voor hen zijn om in deze sector aan de slag te gaan.

Deals
De studenten kunnen de energietransitie beleven door zelf in de rol te kruipen van een betrokken partij zoals een stadsbestuur of energieleverancier. Door deals te sluiten met alle partijen moeten de studenten ervoor zorgen dat aan het einde van de game het fictieve eiland Joulland op 100% duurzame lokaal opgewekte energie draait.

Nul op de meter
Duurzame energie wordt steeds belangrijker. Goede vakmensen zijn essentieel voor een succesvolle energietransitie maar helaas hebben we daar in Nederland een enorm tekort aan. Het thema duurzaamheid, nul-op-de-meter, staat dan ook hoog op de agenda bij het Bouw & Interieur College. In het onderwijs wordt daar in een apart vak aandacht aan gegeven.

Levensechte projecten
Om de studenten bewuster te maken van hun eigen gedrag op het gebied van duurzaamheid werken ze tijdens hun opleiding op de Tech Campus van ROC Midden Nederland aan levensechte projecten van bedrijven of gemeenten. De samenwerking met bedrijven is hierbij erg belangrijk om de studenten het nieuwste van het nieuwste te leren. De game van Eneco is een aangewezen instrument om zich te verdiepen in moderne oplossingen en innovatieve technieken. Kijk voor meer informatie op de website van Eneco

10 december 2018
Bouw & Interieur College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: