Studenten actief op Hoef

Maandag 30 januari zijn de eerste vogelhuizen opgehangen op de Hoef vlakbij station Schothorst. Het is één van de eerste initiatieven die zichtbaar zijn in het kader van de Transformatie van het gebied De Hoef. Het gebied wordt de komende tijd getransformeerd naar een gebied waarin wonen, werken, leren en recreëren centraal staan. Smarter Talents is als organisatie de eerste hoofdsponsor, en samen met hulp vanuit de gemeente is dit kunstwerk nu gerealiseerd. Studenten van het Creative College werken mee aan deze opdracht op De Hoef.  

Samenwerking met studenten
De studenten van het Creative College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, bogen zich eerder al over initiatieven om De Hoef meer leven in te blazen, in het kader van hun vak Citymarketing. Diverse initiatieven passeerden de revue, van sport en spel tot kunst in de openbare ruimte. Eén van deze initiatieven is nu opgepakt: een kunstwerk van vogelhuizen dat symbool staat voor de natuur en het ecosysteem op De Hoef, maar tegelijkertijd voor de nieuwe community die zich gaat bewegen in het gebied als er straks nog meer bewoners bijkomen. “Met het vogelhuizenkunstwerk willen we laten zien dat De Hoef ook een leuke plek kan zijn waar ook veel natuur zit,” aldus student Anita Charmant.

Eerste stap transformatie gezet
"Smarter Talents wil hiermee het belang van de community benadrukken in een transformatie als deze," aldus Merit Veldhuizen, projectmanager bij Smarter Talents. "We hopen dat dit initiatief een voorbeeld is voor andere bedrijven en partijen op De Hoef om samen de handen uit de mouwen te steken en een steentje bij te dragen aan de verbetering van dit gebied." 
Afgelopen maandag is het kunstwerk aangevuld met extra vogelhuizen door onder anderen studenten van ROC Midden Nederland. Verschillende soorten vogelhuizen binnen één herkenbaar thema symboliseren nu de diverse gebruikers van de Hoef die binnen één community vallen. 

Het vogelhuizenkunstwerk is te bewonderen op de kruising van het fietspad Hoefseweg en de Computerweg, vlak voor station Schothorst.

Campus op de de Hoef
De campus van ROC Midden Nederland is een moderne locatie op De Hoef. Het station Schothorst is naast de deur. Studeren en werken kan er volop. Vanaf schooljaar 2017-18 zullen ook het Business & Administration college en het nieuwe Media en ICT college daar te vinden zijn. Dat maakt de campus een ideale plek voor ontmoeting en ontdekking met medestudenten, andere scholen en ook met bedrijven.