Student Media, ICT & Design College wint lokale ontwerpwedstrijd

Winter wint WOO! Windows of Opportunity ontwerpwedstrijd

Winter Crofts, student Mediavormgeving aan het Media, ICT & Design College, won op vrijdag 1 juli de lokale WOO! Windows of Opportunity ontwerpwedstrijd. In deze wedstrijd dienden deelnemers met een ontwerp voor een raamsticker de toekomst van het ontwikkelende Hoefkwartier afbeelden en een oproep voor (lokale) initiatieven.

‘In de opdracht stond dat de raamsticker groot in het bebouwde Hoefkwartier geplaatst zou worden. Daarom was graffiti mijn grootste inspiratie, verwerkt tot mijn eigen schetsstijl,’ aldus Winter. De jury, bestaande uit Rob de Vries, gebiedsontwikkelaar Alta SC, lokale bewoners Arik en Jasper, Miranda Geurtsen van gemeente Amersfoort en Katusha Sol van Placemakers, vond dit dan ook de meest creatieve en aansprekende stijl om de Hoefkwartiervisie af te beelden.

De bekendmaking gebeurde tijdens het Hoef Ontmoet Event op stationsplein Amersfoort Schothorst: een evenement dat georganiseerd is door Placemakers in samenwerking met diverse studenten van het Media, ICT & Design College ter bevordering van ideeënuitwisseling op de visie op het Hoefkwartier. Zo stond er dankzij de studenten een droomboom waarop inwoners en passagiers hun dromen voor het Hoefkwartier konden plaatsen, enkele speeddate-tafels waar men hun ideeën konden uitwisselen en een hapje en drankje.

Met het winnen van de wedstrijd, won Winter €500,- en een drietal raamstickers die aan de ramen van Disketteweg 2-4 worden gehangen aan de zijde van het stationsplein bij Amersfoort Schothorst. Het definitieve ontwerp zal eind juli 2022 geplaatst worden.

Foto's zijn genomen door Christiaan Kleijhorst, student Mediavormgever bij Media, ICT & Design College.

5 juli 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: