Student, docent en leerbedrijf van het jaar zijn bekend

Student van het jaar Neslihan Celikel, Docent van het jaar Maroua Sadni en vertegenwoordigers  van leerbedrijf van het jaar Kringloopcentrum Amersfoort

ROC Midden Nederland organiseerde op woensdag 13 juni voor de tweede keer het Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg Utrecht. In aanwezigheid van studenten, docenten, familie, vrienden, relaties en vertegenwoordigers van leerbedrijven vond de verkiezing van de student, docent en leerbedrijf van het jaar plaats. Neslihan Celikel, studente Pedagogisch Werk/Onderwijsassistent, werd student van het jaar, Maroua Sadni, docente Nederlands, werd gekozen tot docent van het jaar en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden werd uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar. Zowel in de voorbereiding als tijdens het evenement werkten studenten van ROC Midden Nederland samen met het personeel van de Stadsschouwburg. De studenten van de Nederlandse Pop Academie (NPAC) en de Dansopleiding, onderdelen van het Creative College,  verzorgden de podiumacts. Presentatoren van de avond waren Robin Kikkert, Student van het jaar 2017, en Manu van Kersbergen, NPAC-praktijkopleider. 

Student van het jaar 
Student van het jaar werd Neslihan Celikel, studente Onderwijsassistent bij het Welzijn College van ROC Midden Nederland. Zij wordt geprezen om haar enorme betrokkenheid. Ze loopt stage in het voortgezet speciaal onderwijs en werkt daar met een pittige doelgroep. Ze is hier zo enthousiast over dat ze probeert haar medestudenten hier ook meer warm voor te laten lopen. ‘Ze straalt als je met haar praat. Het is besmettelijk.’ 

Docent van het jaar 
Maroua Sadni, docente Nederlands bij de opleiding Servicemedewerker in Amersfoort, werd gekozen tot docent van het jaar. Zij zet zich met hart en ziel in voor de ontwikkeling van het pedagogische klimaat binnen deze nieuwe opleiding. Ze wordt ook wel ‘de gangmoeder’ genoemd, omdat zij zelfs buiten het leslokaal informeert naar het wel en wee van haar studenten.

Leerbedrijf van het jaar
Tot Leerbedrijf van het jaar werd Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden uitgeroepen. Onder begeleiding van een docent doen studenten werkervaring op binnen dit leerbedrijf en werken er aan een juiste beroepshouding. Een hele klas van studenten van niveau 2 krijgt de gelegenheid om mee te helpen bij zeer diverse werkzaamheden, terwijl ze rouleren over de verschillende afdelingen. Daarbij zorgen ze volgens de aanwezige vertegenwoordigster van het Kringloopcentrum voor ‘een ontzettend goede sfeer’. 

Excellentieprogramma
Op 13 juni werden ook 300 studenten in het zonnetje gezet die een of meer van de 28 excellentietrajecten van ROC Midden Nederland hebben gevolgd. Na een feestelijk programma in Theater De Flint in Amersfoort met presentaties en optredens van studenten ontvingen alle studenten hun getuigschrift. Excellentieprogramma’s zijn extra onderwijsprogramma’s voor alle studenten die meer willen en meer kunnen. Hiermee kunnen studenten hun persoonlijke talenten ontwikkelen, bijvoorbeeld door verdieping of verbreding van hun vakkennis. (www.rocmn.nl/up)

14 juni 2018
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
ICT College
Media, ICT & Design college
Participatie Opleidingen
Sport College
Tech College
VAVO Lyceum
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: