Starten met 3D technologie

Acht studenten van het Tech College Amersfoort gaan de challenge van hun docent werktuigbouwkunde aan en zijn inmiddels gestart met het Excellentietraject 3D. Speciaal voor dit traject zijn een 3D scanner, en diverse software aangeschaft van Polyworks en GOM 3D. Het excellentietraject staat open voor eigen inbreng van de studenten, maar bevat in elk geval een kennismaking 3D scannen en een verdieping SolidWorks. René Klemans, docent Werktuigbouwkunde en begeleider van het Excellentieprogramma 3D is nog op zoek naar stagebedrijven die met 3D scannen werken.

Aanleiding
Een van de opkomende technieken bij bedrijven is “reversed engineering”. Dit betekent dat een bestaand product gescand wordt om het terug te kunnen brengen naar CAD-data in o.a. SolidWorks. Zo kan er productverbetering, controle of onderzoek plaatsvinden. Onze leerlingen krijgen hier in de toekomst bij bedrijven mee te maken.

Solid Works
Dankzij het predicaat Excellentie verbeteren de kansen van onze studenten op de arbeidsmarkt aanzienlijk.” Aldus René Klemans. Normaal zit er in de opleiding al een basis certificaat SolidWorks. In het Excellentietraject doen we daar een schepje bovenop door een verdiepingstraject SolidWorks Professional aan te bieden. Daarnaast leren de studenten werken met GOM3D software en maken ze kennis met 3D scannen en printen. Ze verlaten de school met een diploma en twee extra certificaten.

Campus van ROC Midden Nederland 
Het Tech College in Amersfoort vind je op de Campus van ROC Midden Nederland. De campus is een prettige locatie, met goede faciliteiten. Het station Schothorst is naast de deur.  Studeren en werken kan er volop. En natuurlijk is er ruimte voor ontmoeting en ontdekking. Met medestudenten, andere scholen maar ook met bedrijven.