Start RIF-project Geodesie & Geo-ICT op ROC Midden Nederland

Startevent RIF Geodesie & Geo-ICT Campus Connect Center ROC Midden Nederland

Op 7 februari 2023 was het startevent van RIF-project Geodesie & Geo-ICT op ROC Midden Nederland. Een uniek samenwerkingsproject tussen de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs om wereldwijd gewilde geo-professionals op te leiden en zo bij te dragen aan de ambities van Earth Valley Amersfoort. Het startevent vormde de eerste stap: ingaan op de vraag ‘Wat is geodesie?’.

Afgelopen dinsdag verzamelden de deelnemende eerste en tweedejaars studenten ICT en Bouwkunde zich met de professionals van partnerbedrijven in het Campus Connect Center. De professionals gaven middels verschillende presentaties voor de studenten een introductie op hun vakgebied in spe: geodesie.

De eerste spreker was Tom Kuijpers van ESRI Nederland. Tom liet op interactieve wijze zien wat je met Geo-software kan doen. Na de pauze nam Iain P. van de Prisma Groep het woord. Hij vertelde boeiend over maatvoeringsprojecten. Voorbeeld van een spannend project is de spoorbrug over de A1. De spoorbrug is naast de snelweg opgebouwd en daarna op zijn plek gereden. Dat maatvoeringen in zo’n project doorslaggevend zijn, heeft Iain duidelijk gemaakt en dit maakte indruk op de studenten.

Anton Peters, projectleider van het RIF-project, vertelde de studenten dat de geo-technische bedrijven uit de regio zitten te springen om opgeleide mbo-starters! Een mooie toekomst dus voor deze toekomstige makers van de samenleving.

Regio Amersfoort-Utrecht heeft een wereldwijd leidende positie op het gebied van geo-data. Op basis van vitale geo-data kan de toekomst beter verspeld worden en kunnen juiste keuzes gemaakt worden op het gebied van een gezonde leefomgeving, woningbouw, mobiliteit.

Meer weten?

Volg de voortgang van RIF-project Geodesie & Geo-ICT via deze projectpagina.

10 februari 2023
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Media, ICT & Design College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: