Start Cultuureducatie met Theater De Lieve Vrouw

Start Cultuureducatie ism Theater de Lieve Vrouw

Op donderdag 24 januari is de samenwerking tussen ROC Midden Nederland en Theater De Lieve Vrouw op een feestelijke manier afgetrapt. Cultuureducatie is bij deze samenwerking de verbindende factor en de komende  maanden staan voor docenten en studenten in het teken van verschillende theaterbezoeken en reflectielessen.

Tijdens het officiële startmoment op donderdagmiddag werden de eerste 100 studenten getrakteerd op een bijzondere voorstelling. Na afloop van de voorstelling werd een spel gespeeld over falen waaraan ook de acteurs meededen. Als afsluiting onthulden directeur van ROC Midden Nederland Jan Nieuwenhuizen en directeur-bestuurder Friederike Weisner van De Lieve Vrouw een beeld dat de samenwerking belichaamt.

Victory
De studenten bekeken de theatervoorstelling Victory, waarbij typische faal-symptomen werden omgezet in muziek, dans en toneel. De voorstelling maakte veel reacties los bij studenten en docenten. Student Ashley na afloop van de voorstelling: “Ik vond het een heftige en interessante voorstelling, vooral omdat het zo herkenbaar was”.

Educatie rondom de voorstellingen
Een jaar lang komen zo’n 1000 studenten in aanraking met cultuureducatie. Ze bezoeken voorstellingen die in de klas behandeld worden door docenten die hiervoor getraind zijn. Via verschillende werkvormen worden studenten en docenten getraind om hun creatieve vermogens te ontwikkelen.

“Wij vinden cultuureducatie voor onze studenten van groot belang en van toegevoegde waarde. We leggen hierbij ook een verbinding met het vak burgerschap en specifieke 21e eeuw vaardigheden én zetten in op deskundigheidsbevordering bij het begeleidende docententeam”, aldus Directeur Jan Nieuwenhuizen.

Duurzame samenwerking
Beide organisaties zien uit naar een duurzame samenwerking, mede dankzij financiële steun van Fonds 21 en de Gemeente Amersfoort.

Filmimpressie eerste voorstelling

28 januari 2019
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: