Sportstudenten leren in de praktijk bij revalidatiecentrum De Hoogstraat

Sportstudenten leren in de praktijk bij revalidatiecentrum De Hoogstraat

Het Sport College in Utrecht is een unieke samenwerking aangegaan met Revalidatiecentrum De Hoogstraat. Het centrum behandeld kinderen, jongeren en volwassenen die beperkt zijn in het bewegen door verschillende aandoeningen of door een ongeval. Tijdens het zeventigjarig jubileum in juli, inspireerde Maarten van der Weijden (Olympisch kampioen openwaterzwemmen) medewerkers, vrijwilligers en (oud)-revalidanten. En nu hoopt het centrum op haar beurt dit voor jongeren te kunnen doen, door de samenwerking met het Sport College.

De cursus
Studenten met het profieldeel Agoog en SBG (Sport, bewegen en gezonde leefstijl) kunnen op locatie van De Hoogstraat deelnemen aan de cursus “Aangepast Sporten”. Dit bestaat uit zes dagdelen en elke keer staat er een andere aandoening centraal. De opbouw is gevarieerd: zo wordt de theorie besproken, het revalidatietraject uitgelegd en er is een gesprek met een revalidant. Aansluitend wordt er ook gesport en ervaren de studenten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van (aangepast) sporten tijdens en na een revalidatie. 

Het geheel wordt na de periode afgesloten met een door de studenten georganiseerde sportinstuif voor revalidanten. Een mooie manier voor hen om dat wat ze hebben geleerd direct in de praktijk te kunnen brengen.

17 oktober 2018
Sport College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: