Sport College Utrecht scoort met nieuwe opleiding

Afbeelding workshop

Overvolle voorlichtingsrondes, een stappenteller als cadeau en zelf een smoothie maken met een spinningbike. De nieuwe opleiding Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl heeft tijdens de open avond gescoord!


Sprankelende ogen
Opvallend veel mensen bezochten de voorlichting rondes die voor het eerst over de nieuwe opleiding werden gegeven. De eerste student was al eerder definitief geplaatst. Negen hebben zich ter plekke tijdens de open avond aangemeld en hopen dat ze worden aangenomen.
‘Die sprankelde ogen,’ vertelt docent Henriëtte Slangen. Samen met Rob Oostveen is zij de trekker  van het ontwikkelteam. ‘Het zijn vooral een bepaald type meiden die hierop zijn afgekomen. Een nieuwe doelgroep en dat is geweldig! De vraag naar professionals die als leefstijlcoach mensen kunnen helpen neemt namelijk toe. En daar spelen we op in!’

Over de opleiding
De opleiding Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl is ontwikkelt vanuit een bestaand profieldeel met dezelfde naam. Gezien de ontwikkelingen in de markt is er besloten om hiervan een aparte opleiding te maken.
Een afgestudeerde leefstijl coach verzorgt zelfstandig of in samenwerking met andere disciplines (bijvoorbeeld een fysiotherapeut, een diëtist, de wijk- en thuiszorg) sport- en bewegingsactiviteiten die gericht zijn op een gezonde(re) leefstijl. Degene zal specifieke doelgroepen op een sportieve wijze trainen, begeleiden en motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Voor meer informatie kun je hier terecht & onlangs is dit artikel op het jongerenplatform ‘In de Buurt’ gepubliceerd.

30 november 2018
Sport College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: