Skills Heroes: team ROCMN

In de maand maart en april nemen 15 studenten van diverse mbo-colleges van ROC Midden Nederland deel aan het Nederlands kampioenschap Skills Heroes The Finals. Mitch Bruns, Patrick de Hoop, Frank Hoogenboom en Sven Niehaus zijn op 9 en 10 maart actief bij Skills Heroes The Finals in Hengelo. Oussama Bodara, Cynthia van den Broek, Gregory Goijaerts, Bas de Graaf, Joury Hell, Nik Koenders, Mariëlle Kroeze, Cindy van Straaten en Shana Veltman zijn op 16, 17 en 18 maart actief in de RAI in Amsterdam. Cora Cornu is hun teamleader. Daan Geluk en Robert Heger strijden op 19 en 20 april bij ROC ter AA in Mierlo voor de Nederlandse titel in hun vakgebied. Wanneer onze studenten Nederlands kampioen worden maken zij een goede kans om begin oktober 2017 als lid van team Nederland mee te doen aan de World Skills in Abu Dhabi, mits ze voldoen aan de kwaliteits- en leeftijdscriteria. Onze studenten hebben een lange weg achter de rug. Na een of meer schoolvakwedstrijden op hun eigen college kwamen zij als schoolkampioenen uit de bus. Samen gingen zij intensief trainen voor een regionale of landelijke kwalificatiewedstrijd. De beste 8 studenten van Nederland gingen door naar The Finals.

Van breedtesport naar topsport
Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland. (naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap) Het doel is om binnen zo veel mogelijk mbo-colleges zo veel mogelijk studenten te enthousiasmeren voor deelname aan vakwedstrijden. Skills Heroes werkt volgens het principe van een pyramide. Via schoolvakwedstrijden in mei/juni/september/oktober, kwalificatiewedstrijden in november/december/januari en het NK in maart kunnen onze studenten zich plaatsen voor het EK of het WK in het najaar. Niet altijd vallen de vakwedstrijden onder de vlag van Skills Netherlands. Ook andere organisaties organiseren vakwedstrijden, zoals de Toerisme Bokaal, Autotechnicus van de Toekomst (Innovam/AMT), Talent van de Toekomst (Miele), Durf te Koken/Gouden Garde (HorecaFair), NK Parketleggen (Bouw & Interieur College) en Natuursteenbewerken( Brancheplatform Natuursteen) Ook hieraan doen bijna altijd studenten van onze mbo-colleges mee!

Welke studenten zijn door naar het NK?

Automotive College
Autotechnicus - Oussama Bodara (Docent: Henk van der Weit)

Fietstechnicus – Joury Hell (Docent: Edwin Bollema)

Beauty College
Schoonheidsverzorging – Workshopmanager Debbie Maring
Mariëlle Kroeze en Shana Veltman (Docenten: Debbie Maring en Cora Cornu)

Haarverzorging
Cynthia van den Broek (Docente: Kathy Uding)

Bouw & Interieur College
Straatmaken – teamchallenge
Daan Geluk en Robert Heger (Docent: Ko van de Bilt)

Gezondheidszorg College Amersfoort
Verpleegkunde
Cindy van Straaten (Docenten: Ellen Miltenburg en Willemein Hoefakker)

ICT College Amersfoort
Applicatieontwikkelaar
Gregory Goijaerts (Docent: Edwin de Vries)

Tech College Nieuwegein
CNC- Verspanen
Sven Niehaus en Frank Hoogenboom (Docent: Harry Post)

Lassen
Mitch Bruns en Patrick de Hoop (Docenten: Ed Groenendijk en Harry Post)

Mechatronica - teamchallenge
Nik Koenders en Bas de Graaf (Docent: Jurgen Vaarwerk-Wolters)

Welke studenten zijn er helaas niet bij op het NK?

Helaas lukt het niet al onze studenten om een plek te bemachtigen op het NK. Ondanks hun inspanning en training kwamen zij niet bij de beste 8 van Nederland. In alle vakgebieden was de concurrentie moordend. Soms was het verschil tussen de nummer 8 en 9 maar enkele punten, zoals bij de wedstrijd Koken waar Max de Rooij met 4 punten minder 9e werd van de 44 deelnemers, een fantastische prestatie.

Beauty College
Haarverzorging
Jenny Veldkamp (Docente: Kathy Uding)

Facility, Horeca & Travel College
Koken
Rabab Kassi en Max de Rooij (Docent: Ko Miltenburg)

Gastheer/gastvrouw
Latifa Bounjoua  en Franka van Rossum (Docente:  Louisa Moerman)

Hotelreceptionist
Charlotte van den Bogaert (Docente: Angelique Woudenberg)

Gezondheidszorg College Amersfoort
Verpleegkunde
Kim van Daatselaar (Docenten: Ellen Miltenburg en Willemein Hoefakker)

ICT College Amersfoort
Applicatieontwikkelaar
Nick Vlug (Docent: Edwin de Vries)

Bezoek zelf Skills Heroes The Finals
Breng zelf een bezoek aan de RAI en kom onze studenten aanmoedigen. De toegang is gratis. Voor het programma en meer informatie kijk op: www.skillsheroes.nl

Meer weten over Skills Heroes?
Neem contact op met Aris Willems, Mediarelaties en Skills coördinator. E-Mail: a.willems@rocmn.nl