Skills Heroes team ROC Midden Nederland klaar voor het NK!

logo Skills Heroes

Skills The Finals, team ROCMN is erbij.
In de maand maart nemen negen studenten van diverse mbo-colleges van ROC Midden Nederland op twee locaties weer deel aan het Nederlands kampioenschap Skills Heroes. Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps)onderwijs samen komt met het bedrijfsleven. Van 20 t/m 22 maart staat de RAI in Amsterdam in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden binnen het vmbo en mbo. Op 14 en 15 maart is er ook een NK in Hengelo voor onze Lassers en CNC-ers. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de duizend finalisten te zijn die strijdt om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied. In totaal worden er 57 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd verdeeld over elf verschillende locaties en 10 Skills Talents (vmbo) finales op één locatie.

Waar zijn onze studenten actief?
RAI Amsterdam (20 t/m 22 maart)
Paulien Drese (Schoonheidsverzorging – Beauty College)), Nikita Kerkhof (Haarverzorging – Beauty College), Isabelle Bekker (Sport & bewegingsbeleider – Sport College). Olaf Verheij (Fietstechniek – Automotive College), Koen Spakman (Stukadoren – Bouw & Interieur College) en Jorn Steinmann (ICT Beheer – Media, ICT & Design College) doen in de RAI een gooi naar de titel van Nederlands kampioen.
Elwin Soerdjpal, docent van het Beauty College, is hun teamleader.

ROC van Twente Hengelo (14 en 15 maart)
Henri Zwijnenburg (Lassen MAG/BMBE) Sven Reinds (CNC Draaien) en Jubbe Schoote (CNC Frezen) , alledrie van het Tech College, proberen de beste van Nederland te worden op het NK in Hengelo.

Wanneer onze studenten Nederlands kampioen worden maken zij een goede kans om eind augustus 2019 als lid van team Nederland mee te doen aan de World Skills in Kazan mits ze voldoen aan de kwaliteits- en leeftijdscriteria en als er voor hun vak op wereldniveau een wedstrijd is. Onze studenten hebben een lange weg achter de rug. Na een of meer schoolvakwedstrijden op hun eigen college kwamen zij als schoolkampioenen uit de bus. Samen gingen zij intensief trainen voor een regionale of landelijke kwalificatiewedstrijd. De beste 8 studenten van Nederland gingen door naar The Finals.

Belangrijke rol voor leerbedrijven en docenten
Naast de training door onze docenten spelen ook de leerbedrijven waar onze studenten werkzaam zijn een belangrijke rol in de voorbereiding op een kwalificatiewedstrijd en/of het Nederlands Kampioenschap. Onze grote dank gaat uit naar de volgende leerbedrijven: Van Ekeris Tweewielers, Fancees Hairshop, Stukadoorsbedrijf H.L. Spakman en Zoon, NOA Opleidingsbedrijf Afbouw Noord Nederland, Roxin CNC, Ilcken Machinefabriek B.V., Van Dijk Inpijn Engineering B.V., Restaurant Aan de Poel en Restaurant Bentinck. Zonder deze leerbedrijven was de deelname aan Skills Heroes niet mogelijk geweest.

UP – het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland
Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen UP, het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland (naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap). Het doel is om binnen zo veel mogelijk mbo-colleges zo veel mogelijk studenten te enthousiasmeren voor deelname aan vakwedstrijden. Skills Heroes werkt volgens het principe van een piramide. Via schoolvakwedstrijden in mei/juni/september/oktober, kwalificatiewedstrijden in november/december/januari en het NK in maart kunnen onze studenten zich plaatsen voor het EK of het WK in het najaar. Niet altijd vallen de vakwedstrijden onder de vlag van World Skills Netherlands. Ook andere organisaties organiseren vakwedstrijden, zoals de Toerisme Bokaal, Autotechnicus van de Toekomst (Innovam/AMT), Future Talents (Miele), Durf te Koken/Gouden Garde (HorecaFair), NK Parketleggen (Bouw & Interieur College) en Natuursteenbewerken (Brancheplatform Natuursteen) Ook hieraan doen bijna altijd studenten van onze mbo-colleges mee!

21 februari 2019
Beauty College
Tech College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: