Skills Heroes team ROC Midden Nederland klaar voor het NK!

Skills Heroes

Skills The Finals, team ROCMN is erbij
Op 15, 16 en 17 maart nemen 12 studenten van diverse mbo-colleges van ROC Midden Nederland op 3 locaties weer deel aan het Nederlands kampioenschap Skills Heroes The Finals. Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps)onderwijs samen komt met het bedrijfsleven. Van 15 t/m 17 maart staat Overijssel in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden binnen het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de duizend finalisten te zijn die van 15 tot en met 17 maart strijdt om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied. In totaal worden er 59 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd verdeeld over zes verschillende locaties en 10 Skills Talents (vmbo) finales op één locatie.

Waar zijn onze studenten actief?
IJsselhallen Zwolle
Ivana Sneujink, Gilian van Riezen, en Robin de Weerd hebben zich direct gekwalificeerd voor de finale in de IJsselhallen in Zwolle. Jesse van Luijtelaar moet zich via een halve finale op vrijdag 16 maart nog kwalificeren voor de finale in Zwolle.
Elwin Soerdjpal, docent van het Beauty College, is hun teamleader. Debbie Maring, docente van het Beauty College is tevens workshopmanager bij de wedstrijd Schoonheidsverzorging.

ROC van Twente Hengelo
Floortje Post en Marko Welmers plaatsten zich rechtstreeks voor de finale bij het ROC van Twente in Hengelo. Jorik Biesemaat, Sjoerd de Witte en Rouel Bisschop moeten op vrijdag 16 maart eerst nog een plek afdwingen in de finale.

Deltion College ’t Harde
Mats Tjepkema en Stefan de Graaf strijden op donderdag 15 maart in de halve finale voor een plek in de finale op zaterdag 17 maart.  

Wanneer onze studenten Nederlands kampioen worden maken zij een goede kans om begin oktober 2018 als lid van team Nederland mee te doen aan de Euro Skills in Budapest, Hongarije mits ze voldoen aan de kwaliteits- en leeftijdscriteria. Onze studenten hebben een lange weg achter de rug. Na een of meer schoolvakwedstrijden op hun eigen college kwamen zij als schoolkampioenen uit de bus. Samen gingen zij intensief trainen voor een regionale of landelijke kwalificatiewedstrijd. De beste 8 studenten van Nederland gingen door naar The Finals.

UP – het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland
Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland (naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap). Het doel is om binnen zo veel mogelijk mbo-colleges zo veel mogelijk studenten te enthousiasmeren voor deelname aan vakwedstrijden. Skills Heroes werkt volgens het principe van een pyramide. Via schoolvakwedstrijden in mei/juni/september/oktober, kwalificatiewedstrijden in november/december/januari en het NK in maart kunnen onze studenten zich plaatsen voor het EK of het WK in het najaar. Niet altijd vallen de vakwedstrijden onder de vlag van World Skills Netherlands. Ook andere organisaties organiseren vakwedstrijden, zoals de Toerisme Bokaal, Autotechnicus van de Toekomst (Innovam/AMT), Future Talents (Miele), Durf te Koken/Gouden Garde (HorecaFair), NK Parketleggen (Bouw & Interieur College) en Natuursteenbewerken( Brancheplatform Natuursteen) Ook hieraan doen bijna altijd studenten van onze mbo-colleges mee!

12 maart 2018
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: