Skills The Finals, wij zijn erbij!

Skills teamfoto

Binnenkort nemen zes studenten van diverse mbo-colleges van ROC Midden Nederland deel aan het Nederlands kampioenschap Skills Heroes. Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps-)onderwijs samen komt met het bedrijfsleven. Van 4 tot en met 6 maart staat het WTC in Leeuwarden in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden binnen het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo). Uiteindelijk gaan duizend finalisten de strijd aan om de titel van beste vakman, vakvrouw of vakteam in zijn of haar vakgebied. In totaal worden er 57 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd.

Welke studenten zijn door naar Skills The Finals?

Sven Reinds – Tech College Nieuwegein – CNC Frezer/Draaier   
Les van den Brom – Automotive College – Fietstechnicus            
Jordi Buchner- Veiligheid & Defensie College – Onderofficier Veiligheid & Vakmanschap
Jurre Koot – Veiligheid & Defensie College – Onderofficier Veiligheid & Vakmanschap
Erik Vriese – Bouw & Interieur College Nieuwegein/Bedrijfsopleidingen – Stukadoor
Thomas Duijn – Business & Administration College Utrecht – Ondernemer Retail

Volgende stap; Euro Skills 2020 in Oostenrijk
Wanneer onze studenten Nederlands kampioen worden maken zij een goede kans om eind september 2020 als lid van Team Nederland mee te doen aan de Euro Skills 2020 in Graz, Oostenrijk. Dit alles mits ze voldoen aan de kwaliteits- en leeftijdscriteria en als er voor hun vak op Europees niveau een wedstrijd is. De studenten hebben al een lange weg achter de rug. Na één of meer schoolvakwedstrijden op hun eigen college kwamen zij als schoolkampioenen uit de bus. En na een intensieve training voor de regionale of landelijke kwalificatiewedstrijd zijn de top 8 studenten uit Nederland nu door naar The Finals.

Belangrijke rol voor leerbedrijven en docenten
Naast de training door onze docenten en instructeurs spelen ook de leerbedrijven waar onze studenten werkzaam zijn een belangrijke rol in de voorbereiding op een kwalificatiewedstrijd en/of het Nederlands Kampioenschap. Onze dank gaat in het bijzonder uit naar de leerbedrijven: Fietsdomein- Wijk bij Duurstede, Stucadoorsbedrijf Poulain - Assendelft, NOA Opleidingsbedrijf Afbouw Noord Nederland - Purmerend en Ilcken Machinefabriek B.V. – Veenendaal. Zonder betrokken leerbedrijven was de deelname aan Skills Heroes niet mogelijk geweest.

UP – het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland
Deelname aan vakwedstrijden is een van de vier pijlers binnen UP, het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland. De andere pijlers zijn Vakverdieping, Internationalisering en Research & Development. Het doel is om zoveel mogelijk studenten binnen alle mbo-colleges enthousiast te maken voor deelname aan vakwedstrijden. Skills Heroes werkt volgens het principe van een piramide. Via schoolvakwedstrijden in mei/juni/september/oktober, kwalificatiewedstrijden in november/december/januari en het NK in maart kunnen onze studenten zich plaatsen voor het EK of het WK in het najaar.

De meeste vakwedstrijden vallen onder de vlag van World Skills Netherlands. Maar ook andere organisaties organiseren vakwedstrijden, zoals de Toerisme Bokaal, Autotechnicus van de Toekomst (Innovam/AMT), Future Talents (Miele), Durf te Koken/Gouden Garde (HorecaFair), NK Parketleggen (Bouw & Interieur College) en Natuursteenbewerken (Brancheplatform Natuursteen) Ook hieraan doen bijna altijd ambitieuze studenten van onze mbo-colleges mee!​

Bezoek zelf Skills Heroes The Finals
Breng een bezoek aan de Nederlandse Kampioenschappen en kom onze studenten aanmoedigen. De toegang is gratis. Voor het programma en meer informatie kijk op: www.skillsheroes.nl

Meer weten?
Wil je ook deelnemen met studenten aan vakwedstrijden, meer weten over Skills Heroes, of heb je interesse in een presentatie? ​Neem dan contact op met het Projectteam Skills Heroes ROC MN:

Aris Willems, Skills coördinator ROC MN: a.willems@rocmn.nl 
Felicia Triebels, mede-coördinator ROC MN: f.triebels@rocmn.nl

2 maart 2020
Automotive College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: