Samenwerking ROC Midden Nederland en Stichting ALS Nederland bezegeld

Stichting ALS Horeca Toerisme College

Dinsdag 17 mei ontving ROC Midden Nederland van Stichting ALS een oranje houten puzzelstuk als blijk van waardering voor de jarenlange samenwerking. Coördinator Marten van de Weele mocht namens ROC Midden Nederland het puzzelstuk in ontvangst nemen in het Restaurant van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. Daar vonden deze week vier benefietdiners plaats voor het goede doel.

De samenwerking met Stichting ALS startte zes jaar geleden vanuit Creative College. Jaarlijks organiseert de stichting de Tour du ALS, waar wandelaars, hardlopers en fietsers de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen om geld op te halen voor het goede doel. Studenten Event Management, Podium Techniek, Theater en Audiovisueel Specialist helpen mee bij dit prachtige event. In de afgelopen jaren hebben meer dan veertig studenten hun bijdrage geleverd. Zo is Tour du ALS een ROC Midden Nederland breed project geworden, waar ook studenten Horeca van het Horeca & Toerisme College op aangehaakt zijn.

Studenten naar Frankrijk 
Donderdag 9 juni vindt de Tour du ALS 2022 plaats. Maar liefst twintig studenten reizen naar Frankrijk om de catering te verzorgen, dagelijkse video’s te maken, mee te helpen met de eventorganisatie en techniek. Ook gaat dit jaar voor het eerst een groep medewerkers van ROC Midden Nederland de berg beklimmen om geld op te halen voor het goede doel.

Maatschappelijke impact
“Ik ben heel blij met onze samenwerking,” vertelt Marten van de Weele trots. “Het event op de Mont Ventoux is voor onze studenten ontzettend leerzaam en indrukwekkend tegelijkertijd. Het is een fantastische manier van enerzijds leren in de praktijk, en anderzijds een bijdrage leveren aan een project met veel maatschappelijke impact”.

Symbolisch
Het in ontvangst genomen oranje puzzelstuk staat symbool voor de enorme puzzel die gelegd dient te worden in het onderzoek naar de ziekte ALS. Mocht de oplossing voor deze ziekte gevonden worden, dan komen alle partners van Stichting ALS samen om de puzzel te leggen op het Malieveld in Den Haag. 

20 mei 2022
ROC Midden Nederland
Creative College
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: