Samenwerking New Penguins

Amersfoortse studenten van het Creative College en het ICT College werken sinds kort samen met New Penguins aan echte klantopdrachten. Een bijzondere samenwerkingen die laat zien wat de combinatie van verschillende opleidingsrichtingen, samen met het bedrijfsleven in een echte klantomgeving kan doen met studenten. Achttien weken lang werken zij samen aan echte opdrachten.

Gemotiveerde studenten & interessante projecten
De studenten werken samen met New Penguins aan verschillende grote en kleine projecten, van het ontwikkelen van een blogplatform en een homepage tot een het maken senioren-app. De studenten werken door deze levensechte opdrachten aan hun eigen professionele werkhouding en ze leren samenwerken in een team.
De studenten zijn uiterst gemotiveerd en zien de projecten echt als voorbereiding op hun carrière buiten school. De combinatie van de creativiteit van de media-studenten en de ontwikkelingsvaardigheden van de ict-studenten is een erg goede combinatie.

Eerste bevindingen
De grote uitdaging was om niet direct aan de slag te gaan met vormgeving en ontwikkelen, maar eerst tijd te besteden aan onderzoek. De studenten zochten naar antwoorden op vragen als ‘Wat wil de klant nu echt?’ en ‘Kunnen wij dat binnen de beschikbare tijd met deze groep leveren?’. 

“De communicatie in de samenwerking is van essentieel belang gebleken. Onderling in de groep, tussen vormgevers en ontwikkelaars en zeker ook met klanten en begeleiders. Een zeer leerzame periode dus voor onze studenten." Aldus Jeroen van Hezik van het ICT College

New Penguins
New Penguins is een collectief van uiterst gemotiveerde en creatieve jonge professionals, die plezier hebben in het uitwerken van ideeën van klanten en hun eigen ideeën. Sinds 2011 hebben meer dan 55 mensen hun weg naar New Penguins gevonden en vele ook hun volgende werkgever of zijn een eigen bedrijf gestart. New Penguins is zeer succesvol in haar rol als springplank naar de arbeidsmarkt.