Samen smart en sustainable

Celsiushuis met studenten

Vandaag werd het Celsiushuis geplaatst, vlakbij onze Campus Amersfoort. Het Celsiushuis wordt een werkplaats om - over disciplines heen en samen met partners uit de regio - te werken aan uitdagende projecten op het gebied van smart sustainable cities. We zijn er trots op dat we naast de deur zo’n relevante en aantrekkelijke leeromgeving kunnen bieden voor onze studenten Human Technology, Smart Building en IT!

Samen maken we Midden Nederland smart en sustainable.

ROC Midden Nederland wil het beste grootstedelijke ROC van Nederland zijn en bijdragen aan het succes van de regio Midden Nederland. Daarvoor sturen we de komende jaren op actueel en relevant onderwijs. Door midden in de samenleving te staan, in verbinding met bedrijven en instellingen om ons heen en in verbinding met elkaar. Belangrijke thema’s zijn Gezond Stedelijk Leven & Vitaliteit en Smart Cities.

Ook de huidige strategie van de Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland is daarop gericht. Bovendien onderscheiden we ons door aandacht voor digitalisering, nieuwe technologieën en future skills, zoals multidisciplinair samenwerken. Onze panden in Amersfoort liggen in kantoorgebied De Hoef-West. Dit gebied wordt de komende jaren veranderd in Stadswijk Hoefkwartier - waar wonen, werken, leren en ontspannen samen komen. De Campus Amersfoort wil in het hart van deze stadswijk aanwezig zijn en bijdragen aan een inspirerende leer- en werkomgeving die middenin de samenleving staat.

Dit sluit uitstekend aan op de opening van het Celsiushuis in het Hoefkwartier op 19 februari 2021 – tegenover Campus Amersfoort; een initiatief waar we graag aan mee doen. Het huis wil ter inspiratie en voorbeeld dienen voor de bouw van duurzame wijken. 

De naam Celcius staat voor: Circular, Eye-opening, Limitless, Community, Innovative, Unconventional en Self-sufficient.

 

Het Celsiushuis gaat een fysieke werkplaats bieden voor innoveren en leren in de wijk. Onze studenten (Smart Building, Human Technology en Expert IT Systems & Security) gaan daar - over hun eigen disciplines heen  en met partners – samen werken aan uitdagende projecten in het kader van smart sustainable cities.

Het Campus Connect Center (CCC) coördineert deze activiteiten. In april wordt er bijvoorbeeld door deze studenten in een innovatieweek gewerkt aan projecten om de Hoef te verduurzamen - in opdracht van de Gemeente Amersfoort.

Samenwerkingspartners zijn het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities van Hogeschool Utrecht, de Gemeente Amersfoort, Stichting Innovat.ION, MBO Amersfoort, Stichting TechNet Eemland/Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. en Bouwmensen Amersfoort.

 

19 februari 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Media, ICT & Design college
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: