Samen maken we onderwijs sterker

Docent in bedrijf

Deze week (4 tot 8 oktober 2021) vindt de Nationale Onderwijsweek plaats. Net als ieder jaar is dat een week boordevol positieve, landelijke aandacht voor het onderwijs en haar professionals, zodat het onderwijs de aandacht krijgt die het verdient. Dit jaar is 'Samen voor de toekomst' het thema en Amersfoort de Nationale Onderwijsstad. 

Campus Amersfoort onderwijspartner
Natuurlijk is de Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland daarbij een van de betrokken onderwijspartners en doen onze studenten en medewerkers hieraan mee. De coördinatie van onze deelname vindt plaats via het Campus Connect Center. We zijn actief betrokken bij de volgende programma-onderdelen.

Maandag 4 oktober: Docent in bedrijf
Dit netwerkprogramma brengt docenten en ondernemers dichter bij elkaar. De ontmoetingen staan in het teken van het verbeteren van de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. Het programma bestaat uit een middag- en avonddeel. Tijdens het middagprogramma kunnen docenten en ondernemers een bezoek brengen aan één van de bedrijven, zoals Dierenpark Amersfoort, Sportivate en Karwei Intergamma. In het avondprogramma, dat plaatsvindt in de kantine op de Disketteweg 10, vinden inspiratiesessies plaats. Bekijk hier foto en video impressie
 
Woensdag 6 oktober: Talentevent Now we're talking
Dit talentevent is gericht op het creëren van verbinding tussen studenten/onderwijs & ondernemers, organisaties en bedrijven. Speciaal voor studenten en ondernemers uit Amersfoort vertellen drie inspirerende gasten in bioscoop Pathé Amersfoort in een College Tour-setting hun verhaal van durven, doen, vallen en weer opstaan. En gaan in op wat je nodig hebt om te doen wat je het allerliefste doet. Studenten van het Business & Administration College uit Amersfoort zijn deelnemers van het programma en studenten Servicemedewerker niveau 2 ondersteunen bij het evenement.

We kijken terug op een fantastische setting met jonge ondernemers (Jelte Bakker en Jelle Jonker) en hun superfrisse kijk op ondernemen. Aangevuld met de visie van Mark Leemans, directeur van ‘Ochtendmensen’, een onderdeel van Twijnstra en Gudde. Het geheel werd professioneel gepresenteerd door de bekende Amersfoorter Arie Lengkeek, met als co-host de 17-jarige Dani Dunsbergen, onze student International Business. Wat zijn we trots op hem! Onze studenten hadden het prima naar hun zin. Ze bleven dan ook nog lang napraten met de sprekers en de aanwezige bedrijven. Goed voor hun netwerkvaardigheden. En mooi aansluitend op de focus op ondernemerschap van het Business & Administration College.
Bekijk hier impressie video

Donderdag 7 oktober: Eerste Hulp Bij Uitdagingen
In dit programma wordt de waarde van innovatie met studenten in de praktijk beleefd. Studenten, bewoners en ondernemers bedenken samen concrete oplossingen voor een maatschappelijke vraagstuk in twee micro-hackatons rondom gezond stedelijk en duurzaam leven. Ook vindt er een debatlunch plaats (op uitnodiging). Dit programma wordt georganiseerd door het Campus Connect Center, Celsius huis (HU) en en Dutch Hacking Health (apotheek Orion)​. Bekijk hier de impressievideo 
 

 

7 oktober 2021
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: