Samen in beweging

Op dinsdag 20 december bezegelden ROC Midden Nederland en Beweging 3.0 hun intensieve samenwerking. De zorg verandert en de zorgvragen worden complexer. ROC Midden Nederland weet bij uitstek wat nodig is om toekomstgericht op te leiden. Door gerichte opleidingstrajecten aan te bieden, schoolt ROC MN de medewerkers van Beweging 3.0 om hen nog beter voor te bereiden op de veranderingen in de zorg. Dit gebeurt samen met docenten van de academie van Beweging 3.0.

Tijdens dit feestelijke moment op het hoofdkantoor van Beweging 3.0 in Amersfoort zetten Paul van Maanen (Voorzitter College van Bestuur ROC MN) en Ageeth Ouwehand (Voorzitter Raad van bestuur Beweging 3.0) hun handtekening. Aanwezig waren o.a. Ebby Pelsma (directeur Gezondheidszorg College), Bram Smit (afdelingsmanager Gezondheidszorg College) en Frank Holtkamp (accountmanager van Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland).

Veranderende zorg
De zorg verandert in rap tempo. Zo wonen ouderen langer thuis en krijgen zorgprofessionals te maken met complexere doelgroepen. De veranderende zorgvraag doet een ander beroep op medewerkers. Deze verandering vraagt dus om specifiekere en hoger gekwalificeerde medewerkers. Het opleidingstraject dat ROC Midden Nederland en Beweging 3.0 samen verzorgen, brengt de medewerkers van Beweging 3.0 naar een nog hoger niveau.

ROC MN biedt maatwerk
ROC MN en Beweging 3.0 bieden de opleidingen Verzorgende en Verpleegkundige. De opleidingen vinden plaats op de werkvloer en in het klaslokaal. Docenten, trainers en instructeurs van ROC MN en Beweging 3.0 bieden het theoretische deel aan. Na 2 tot 2,5 jaar hebben de medewerkers een officieel mbo-diploma dat voldoet aan de meest recente functie-eisen die zowel door de branche als Beweging 3.0 zelf zijn gesteld. Het zijn maatwerk-opleidingen. Dit vergroot de herkenbaarheid voor de medewerkers. Hoe groter de herkenbaarheid in de dagelijkse werkzaamheden, des te sneller worden nieuwe competenties aangeleerd.

Co-creatie, werken met bedrijven
De specifieke wensen van Beweging 3.0 zijn in deze opleidingen gegoten, zodat speciaal voor Beweging 3.0 een  eigen maatwerk opleidingstraject is ontstaan. Deze manier van samenwerken is voor beide partijen altijd erg leerzaam. Op de eerste plaats natuurlijk voor de deelnemers maar ook zeker voor Bedrijfsopleidingen van ROC Midden Nederland die samen met een zorginstelling de opleidingen vormgeven en verzorgen.​​