Ruime belangstelling Entree-XL

Maandagavond 13 februari was de jaarlijkse voorlichtingsmarkt voor de Entree-XL opleidingen van ROC Midden Nederland op  de Harmonielaan in Nieuwegein. Er was een ruime belangstelling van ouders met hun zonen en dochters. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de opleidingen die ingericht zijn op studenten ouder dan 16 die nog geen vmbo diploma hebben en het extra lastig vinden om te leren.

Werken en school
Deze jongeren leren het best ‘in de praktijk en door te doen’. Daarom zijn het bbl-opleidingen, vier dagen werken en één dag school. Daarnaast krijgen ze bij Entree-XL extra begeleiding en mogen ze langer over de opleiding doen. Samen met de werkgever, waar ze in dienst zijn en hun praktijkervaring opdoen, lukt het deze jongeren om een duurzame werkplek te bemachtigen. Een klein deel van deze studenten stroomt door naar een niveau 2-opleiding en zijn daarin succesvol.

Open avond
Momenteel biedt ROC Midden Nederland Entree-XL aan in: Horeca, Hout, Logistiek, Metaal en Winkel. Tijdens de reguliere open avonden is er ook gelegenheid om te informeren naar de mogelijkheden van een Entree-XL opleiding. Het is dan niet geconcentreerd op één locatie, maar bij de colleges waar de opleidingen worden gegeven. De eerstvolgende open avond is 13 juni van 18.00 tot 21.00 uur.