ROCMN tekent intentieverklaring jeugd op gezond gewicht

groen gezond gewicht

Op dinsdag 24 september heeft Bas van den Brand namens ROC Midden Nederland de intentieverklaring 'Ja, ik span mij in voor meer jeugd op een gezond gewicht in Utrecht' ondertekend. Hiermee spreekt ROCMN de intentie uit om zich de komende 3,5 jaar in te spannen voor meer Utrechtse jeugd op een gezond gewicht. Het initiatief hiertoe komt van de afdeling Volksgezondheid van de Gemeente Utrecht en is voorbereid door een grote groep enthousiaste mensen van verschillende organisaties.

Voorafgaand aan de ondertekening vonden er kennis- en inspiratiesessies plaats. De aanpak gezond gewicht is niet nieuw, de manier waarop er aan gewerkt wordt is de afgelopen jaren wel veranderdDaar heeft wethouder Victor Everhardt van Volksgezondheid meer over verteld. Ook werden de nieuwste inzichten gedeeld over wat wel en niet werkt bij de aanpak van een gezond gewicht (overgewicht), cijfers rondom kinderen met overgewicht en welke achterliggende factoren een rol spelen.

Met het ondertekenen heeft ROCMN aangegeven samen het proces in te willen gaan om zich in te spannen voor een of meerdere focuspunten. In het kader van het Vitaliteitslab dat in ontwikkeling is heeft ROCMN aangegeven mee te willen denken over een stimulerende leefomgeving. ​

26 september 2019
Beauty College
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: