ROC Midden Nederland ontvangt prestigieus keurmerk World-class Workplace

Keurmerk Effectory

Ondanks gevolgen strenge coronamaatregelen hoge waardering van medewerkers voor ROC Midden Nederland
Thuis digitaal lesgeven aan studenten, intensieve begeleiding op afstand, waken voor leerachterstanden: het onderwijs wordt sterk op de proef gesteld door de maatregelen tegen de verspreiding van corona. Het ROC Midden Nederland doet er dan ook alles aan om goed in contact te blijven met haar eigen docenten en onderwijsmedewerkers nu onderwijs deels op school en deels online wordt gegeven. Er is veel waardering vanuit ROC Midden Nederland voor haar medewerkers en omgekeerd. Zoveel zelfs dat dit ROC onlangs het keurmerk World-class Workplace ontving.

Trots op ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland biedt de mogelijkheid aan docenten om digitaal onderwijs te geven op een van haar colleges als het thuis niet uitkomt en stuurt regelmatig een kleine attentie of bericht naar het thuisadres om medewerkers een hart onder de riem te steken. Het zijn blijken van waardering. Waardering die gevoeld wordt door medewerkers. Naast waardering blijkt uit de resultaten van het medewerkersonderzoek dat veel van hen zelfs trots zijn om voor ROC Midden Nederland te werken. Vooral trots op hun eigen collega’s omdat er veel bereidheid is om elkaar te helpen. Maar ook de ruimte die medewerkers in hun functie ervaren en de heldere strategie van ROC Midden Nederland gooien hogen ogen in de uitkomsten van het onderzoek. Voor de scan zijn 1714 medewerkers uitgenodigd. 1059 medewerkers hebben hun mening gegeven en het werkgeverschap van ROC Midden Nederland beoordeeld. De scan werd afgelopen oktober uitgevoerd.

Hoger dan veel andere MBO-scholen
De thema’s waar medewerkers naar gevraagd werden in het onderzoek zijn: bevlogenheid, betrokkenheid, tevredenheid, werkgeverschap, leiderschap en verloopbestendigheid. Op alle thema’s werd goed gescoord. Er is een stijgende lijn te zien in vergelijking met het onderzoek uit 2018 en de gemiddelde scores zijn zelfs hoger dan van veel  andere MBO-scholen. Door een speciaal daarvoor berekende score op 'Werkgeverschap' kreeg ROC Midden Nederland het keurmerk 'World-class Workplace'. Voorzitter van het College van Bestuur ROC Midden Nederland Johan Spronk: “Dat we met elkaar dit resultaat bereikt hebben, is geweldig. Juist nu moeten onderwijsinstellingen alles uit de kast halen om de spirit erin te houden en hun onvoorwaardelijke steun en waardering uit te spreken naar hun medewerkers.”

20 november 2020
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: