ROC Midden Nederland kiest student, docent en leerbedrijf van het jaar: Sabria Zaid, Fleur Vennik en Naviva Kraamzorg

Alle College Uitblinkers met de winnaars nogmaals op het podium

ROC Midden Nederland organiseerde op woensdag 5 juni voor de derde keer het Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg Utrecht. In aanwezigheid van studenten, docenten, familie, vrienden, relaties en vertegenwoordigers van leerbedrijven vond de bekendmaking van de student, docent en leerbedrijf van het jaar 2019 plaats. Uit handen van Klaas Verschuure, wethouder mbo van de gemeente Utrecht, ontving Sabria Zaid, studente Doktersassistent, de prijs voor Student van het Jaar. De wethouder complimenteerde alle genomineerde studenten: “Volgens mij zijn jullie allemaal ambassadeurs van het Mega Belangrijk Onderwijs.” Fleur Vennik, docente bij het Sport College in Utrecht, werd gekozen tot Docent van het Jaar en Naviva Kraamzorg werd uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar. Zowel in de voorbereiding als tijdens het evenement werkten studenten van ROC Midden Nederland nauw samen met het personeel van de Stadsschouwburg. De studenten van het Creative College verzorgden diverse indrukwekkende professionele podiumacts. Een speciaal optreden was er voor Lotte Scheperboer, studente Onderwijsassistent, en Reo Windeij, muziekdocent, van het Welzijn College in Amersfoort. De avond werd gepresenteerd door Defano Holwijn, rapper en bekend van YouTube.   

Student van het jaar
Student van het jaar werd Sabria Zaid, student Doktersassistent bij het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland in Utrecht. Haar docenten beschrijven haar als empathisch, enthousiast, zorgzaam en met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Sabria: “Het mbo is echt voor de samenleving. En daar zorgen wij heel goed voor. Mijn moeder heeft mij al geleerd dat ik altijd goed voor andere mensen moet zorgen. Dat zorgzame heb ik van haar.” Sabria gaat ROC Midden Nederland nu vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing tot MBO Ambassadeur van het jaar. Daar gaat ze de competitie aan met mbo-studenten van bijna 50 andere ROC’s en AOC’s.

Docent van het jaar 
Fleur Vennik, docente bij het Sport College in Utrecht, werd gekozen tot docent van het jaar. Haar studenten beschrijven haar als een persoonlijke, zorgzame en eerlijke docente. “Zij staat met veel energie voor de klas en altijd met een glimlach. Zij legt duidelijk uit, iedereen begrijpt haar uitleg”. Fleur: “Ik vind het echt “awesome” dat ik gekozen ben! Ik probeer mijn studenten wijze levenslessen mee te geven. En ik wil heel graag meer met mijn titel gaan doen.”

Leerbedrijf van het jaar
Naast docenten zijn ook leerbedrijven van wezenlijk belang voor de kwaliteit van het middelbaar beroepsonderwijs. Tot Leerbedrijf van het Jaar werd Naviva Kraamzorg verkozen. Naviva zet een gedegen opleidingstraject in voor toekomstige kraamverzorgenden, op basis van visie, beleid en een energieke aanpak. Ondanks het enorme personeelstekort doet Naviva weinig tot geen concessies in hun aanpak. De leerling-kraamverzorgende loopt mee met een gediplomeerde kraamverzorgende om zodoende kennis, inzicht en vaardigheden op te doen. Naviva heeft visie ​ten aanzien van de zorg voor de pasgeborene: iedere student volgt de cursus Dunstan Babytaal en leert de methode van 'draaiend verzorgen'. Dit allemaal met als doel om gegarandeerde kwaliteit en veiligheid van de kraamzorg te realiseren.

6 juni 2019
Gezondheidszorg College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: