ROC Midden Nederland en Innovam starten bedrijfsschool voor autotechnici

Logo's innovam automotive

Het Automotive College en branche-opleider Innovam hebben maandag 24 september het startschot gegeven voor de eerste bedrijfsschool voor autotechnici. Een tiental zij-instromers en werkzoekenden wordt in twee jaar opgeleid tot autotechnicus. Door in de eerste maanden van de opleiding de deelnemers veel praktijkonderwijs te bieden, zijn zij snel inzetbaar in de bedrijven, waarvoor zij gaan werken.

Ruud van Diemen, directeur van het Automotive College, is enthousiast over dit nieuwe initiatief: ‘’Als grootstedelijk ROC is het onze maatschappelijke opdracht om mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt kansen te bieden en hen daarin te begeleiden.”

Innovam wil met de opleiding de instroom van nieuwe medewerkers in de bedrijven stimuleren. Directeur Herme Bruin: ‘’Autobedrijven zijn allemaal op zoek naar technisch personeel. Met deze bedrijfsschool kunnen we een bijdrage leveren om het tekort aan personeel terug te dringen.’’

De bedrijfsschool voor autotechnici richt zich op verschillende doelgroepen. Het gaat om mensen die de overstap willen maken naar een baan in de mobiliteitsbranche. Daarnaast staat de bedrijfsschool open voor vakmensen die al werkervaring in een autobedrijf hebben, maar hun theoretische en praktische basis willen versterken en een officieel diploma willen halen. Een derde doelgroep zijn werkzoekenden.

Ook het UWV en opleidings- en ontwikkelingsfonds OOMT is bij de bedrijfsschool betrokken. OOMT hecht belang aan instroom van nieuw personeel en onderstreept dat door de inzet van individuele (loopbaan)begeleiding.

 

24 september 2018
Automotive College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: