ROC Midden Nederland bedankt 700 Utrechtse hospitality bedrijven voor steun tijdens coronacrisis

Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College (r) overhandigt verwenpakket aan Maryse François, directeur van Winkel van Sinkel

Horeca & Toerisme College biedt bedrijven verwenpakket aan als dank voor de leerwerk- en stageplekken die zij ondanks crisis beschikbaar stelden aan hun studenten.

Nieuwegein, dinsdag 30 maart 2021. Hoe gaan we dit doen? Hoe kunnen onze studenten de komende tijd nog ‘normaal’ op stage? Dat waren de eerste vragen die Suzanne Staal, directeur van het Horeca en Toerisme College van ROC Midden Nederland, zichzelf een jaar geleden stelde toen de eerste strenge coronamaatregelen werden aangekondigd. Het antwoord bleek te liggen in de hulp van 700 bedrijven in de regio Utrecht. Bedrijven uit de horeca, toerisme, recreatie en facilitaire dienstverlening die ondanks de beperkingen en (gedeeltelijke) sluiting toch de deuren openhielden voor stagiaires en daarmee de studievoortgang van veel studenten veiligstelden. Vandaag worden ze bedankt met een mooi verwenpakket.

De mbo-studenten van het Horeca &Toerisme College volgen een praktijkopleiding. Om uren te maken in de praktijk is een stage- of leerwerkplek onontbeerlijk. Loop je die stage niet, dan loop je al snel studievertraging op. Extra zuur voor de studenten van dit college van ROC Midden Nederland is dat de branches waar ze voor worden opgeleid het juist in deze coronacrisis extra zwaar hebben. Wie kent niet de verhalen van de financiële klappen die bijvoorbeeld restaurants, hotels, cateraars en andere bedrijven in de toeristische en recreatieve sectortreffen? “Toch zien we dat veel van die bedrijven in deze uitdagende tijden ruimte bieden aan onze studenten om stage te komen lopen. Dat is tekenend voor de ambitie, ondernemerschap en creativiteit van deze bedrijven. Maar ook illustratief voor hun compassie met onze studenten: ze zijn echt begaan met de ontwikkeling van jong talent,” aldus Staal.

Zelfs in crisis ruimte voor talent

Een van de bedrijven die ruimte bleef bieden aan jong talent was Van der Valk Hotel & Restaurants. Met drie grote Exclusief vestigingen van Van der Valk in onze regio: Vianen, Utrecht en Houten, werden ook zij vandaag verrast met een verwenpakket. Dick Creutzburg, P&O manager van Van der Valk Hotel & Restaurants: “We waarderen de geste enorm. Maar voor ons is het eigenlijk heel gewoon om jong talent in huis te hebben en samen met ROC Midden Nederland te ontwikkelen, zelfs in deze crisis. De bezetting van onze vestiging is natuurlijk wel een stuk lager. Er is dus minder werk, minder te doen. Maar we blijven de studenten uitdagen. We hebben kans gezien veel studenten van ROC Midden Nederland een plek te bieden. We zien dat ook een beetje als onze verplichting aan talent. Dat blijven we dus doen.”

Superterras wordt Drive Thru met verwenpakketten

ROC Midden Nederland speelde al langer met het idee om deze Utrechtse bedrijven te bedanken voor hun inzet. Nauwlettend werden de persconferenties in de gaten gehouden. Even leek het erop dat de maatregelen eind maart versoepeld zouden worden. Al snel was het idee geboren om op het voorterrein van het Horeca en Toerisme College een mooi terras te maken en alle bedrijven uit te nodigen. Zoals bekend bleven de versoepelingen uit en gooide het Horeca en Toerisme College het over een andere boeg. Suzanne Staal: “Vandaag bedanken we de eerste bedrijven door persoonlijk bij ze langs te gaan. Helaas is het onmogelijk om ze allemaal te bezoeken. Daarom ontvangen al onze stage- en leerwerkbedrijven een uitnodiging om op dinsdag 18 mei aanstaande een verwenpakket op te komen halen in onze Drive Thru, uiteraard geheel corona proof. Ze hebben het meer dan verdiend!”

Verwenpakket aan hospitality bedrijven in Utrecht

30 maart 2021
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: