Robin naar de finale Landelijke MBO-Ambassadeur 2017!

Robin naar de finale Landelijke MBO-Ambassadeur 2017!

Het is gelukt! Na een succesvolle campagne met allerlei wervingsacties op verschillende collegelocaties en al jullie hulp is het gelukt en staat Robin in de top tien van de landelijke verkiezing tot MBO-Ambassadeur 2017!  Dit betekent dat Robin tijdens het Ambassadeursgala van de MBO Raad op donderdag 23 november, ROC Midden Nederland gaat vertegenwoordigen. Dit is de landelijke verkiezing tot MBO-Ambassadeur 2017. Stemmen kan tot en met 8 november 23:59 uur op www.ditismbo.nl

In totaal doen er 38 uitblinkers van diverse MBO instellingen uit Nederland mee waarvan tien nu doorgaan naar de finale. De verkiezing startte op 5 september en eindigt met de finale op donderdag 23 november op het ambassadeursgala van de MBO Raad.

Landelijke MBO Ambassadeur 
Elk jaar organiseert De MBO Raad de verkiezing van de Landelijke MBO Ambassadeur. Tijdens deze verkiezing kan iedere mbo-school één student voordragen. De gekozen Ambassadeur heeft in zijn opleiding of in zijn bpv-periode uitzonderlijk goed gepresteerd en is van grote betekenis geweest voor zijn of haar leerbedrijf. Met deze verkiezing wilt de MBO Raad positieve aandacht in de pers genereren voor de mbo-sector op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Zodoende krijgen alle Ambassadeurs die meedoen uitgebreide media aandacht in lokale, regionale en landelijke pers!

Prijs
De winnaar is een jaar lang landelijke ambassadeur voor het mbo. Dit betekent dat hij of zij in dit jaar een aantal keer het beroepsonderwijs vertegenwoordigt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale award en een geldprijs van €2500,-. Dit bedrag mag hij of zij uitgeven aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Waarom is Robin geselecteerd als ambassadeur?
Robin Kikkert, is op het ROC Midden Nederland Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg Utrecht uit alle genomineerde studenten van onze 20 mbo-collegelocaties gekozen tot Student van het Jaar 2017

Welke speciale prestatie heeft zij geleverd?
Robin is een gemotiveerde en vooral betrokken student. Ze is een fijn persoon in de klas, doet altijd mee en neemt graag het initiatief. Zit er iemand in nood dan is Robin er om te helpen. Ze regelt net zo gemakkelijk een babyshower als de inzameling voor een nieuwe laptop voor een medestudent. Ook buiten de lessen om zet zij zich in voor de school. Zo is zij iedere open avond aanwezig om haar zegje te doen of haar vaardigheden te demonstreren. Zij is altijd oproepbaar voor DOE-dagen en voor het programma WELKOM. Daarnaast is ze lid van de studentenraden van haar College en van ROC Midden Nederland.

Wat vindt de Robin zelf van haar nominatie?
"Ik vind het een hele grote eer en een opstap naar mooie nieuwe ervaringen. Met deze nominatie kan ik aan de slag gaan om het mbo onderwijs de plek te geven die het verdient en de mening van de maatschappij over het mbo te veranderen!"

Stemmen
Van 5 september tot en met 8 november 23:59 uur 2017 kan je via www.ditismbo.nl op Robin stemmen. Stem op onze ROC MN uitblinker!

12 oktober 2017
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: