Power4Talent, een unieke kans voor onze studenten

Ondertekening intentieverklaring

Woensdag 18 december 2019 heeft ROC Midden Nederland de voortzetting van de samenwerking met Stichting Power4Talent bekrachtigd door het ondertekenen van de intentieverklaring. Mbo-studenten krijgen met Power4Talent de kans om ervaring op te doen in het werkveld en een netwerk op te bouwen dat hun verder brengt in hun (studie)loopbaan. Mimoent Haddouti, één van de oprichters van Power4Talent "Jongeren helpen om kansen te pakken en een succesvolle start in hun loopbaan te maken, daar doen we het voor".

Wat brengt het onze studenten
Power4Talent is een excellentieprogramma van UP, hét excellentieprogramma van ROC Midden Nederland. Studenten worden intensief begeleid en getraind door professionals uit het werkveld in de trends, ontwikkelingen en methodieken die relevant zijn voor het bedrijfsleven. Zoals Agile Scrum, Lean management, Visueel Communiceren en Cyber Security. Sarah Pomstra drijvende kracht vanuit ROC Midden Nederland "Het is een riante kans voor onze studenten om al tijdens hun opleiding kennis te maken met het bedrijfsleven en zich te ontwikkelen in de persoonlijke- en zakelijke vaardigheden die daarvoor nodig zijn".

Samenwerking
De samenwerking met Power4talent betekent veel voor het Business & Administration College. Studenten worden intensief begeleid door o.a. medewerkers vanuit de Rabobank, Young Global People, UMBRiO, Gessup en Mees & Company. Henk Schotpoort, directeur B&A College "Het is voor studenten een unieke kans om een netwerk op te bouwen en vaardigheden te ontwikkelen binnen het bedrijfsleven".

Power4Talent
Power4Talent is opgericht in oktober 2018 door Danny Bos, Mimoent Haddouti en Wouter Frijns, om voor jongeren de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Dit doen ze door jongeren te koppelen aan een mentor met een professionele loopbaan, door het organiseren van trainingen, bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten. De oprichters hebben Power4talent opgericht vanuit ieders eigen intrinsieke motivatie. De motivatie van Danny Bos is dat hij ervaren heeft dat niet iedereen automatisch dezelfde kansen krijgt en dat jongeren soms een extra duwtje in de rug nodig hebben. Hij geeft jongeren graag dat duwtje in de rug, zodat ze die kansen wel krijgen.   

23 december 2019
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: