Oud NPAC-er Nicole Bus tekent bij Jay-Z en breekt door in Amerika

Nicole Bus RTL Late Night

NPAC alumna Nicole Bus maakte gisteren in RTL Late Night bekend dat ze een platencontract heeft getekend bij ROC Nation; het label van hip hop-icoon Jay-Z. Haar single ‘You’ doet het goed in de Amerikaanse charts. Na slechts een week was het nummer al de meest toegevoegde track op Urban radio en versloeg hiermee de succesvolle artiest Drake.

Nicole vertelt aan Twan Huys dat ze vroeger haar doelen allemaal op een papiertje had geschreven en in haar Bijbel bewaarde. "Ik wil wat van mijn leven maken en graag iets moois achterlaten zodat als ik op mijn sterfbed lig kan zeggen dat ik nergens spijt van heb gehad." Via deze link kun je de video bekijken.

Over Nicole
De zangeres begon op 11-jarige leeftijd al met het schrijven en componeren van eigen liedjes. Tijdens haar jeugd trad zij regelmatig op in kerken. Nicole was al vroeg uit huis wegens de heftige scheiding van haar ouders. Ondanks haar achtergrond stort ze zich in de muziek en gaat ze naar het Creative College, waar ze in 2010 afstudeert aan de Nederlandse Pop Academie. Een aantal jaar later haalt ze ook haar diploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

In the spotlight
Ondertussen heeft Nicole de weg naar het grote publiek gevonden. In 2010 won ze de Grote Prijs van Nederland en in 2013 schopte ze het tot de liveshows van ‘The Voice of Holland’. Het jaar erop deed Nicole mee aan een Songwriting contest waarin ze werd beoordeeld door de producer van de grote Bruno Mars hit ‘Just the way you are.’ Voordat ze het wist werd ze door hem overgevlogen naar Atlanta voor een schrijfsessie. Terug in Nederland volgende zowel een aantal singles als een album. En nu heeft haar talent en harde werken geleid tot een deal in Amerika met ROC Nation.

25 januari 2019
Creative College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: