Ons Corona-proof excellentie programma

ACT student

Jaarlijks wordt vanuit het Creative College een excellentie programma gelanceerd. Onder de noemer Etoile International gingen studenten en docenten gezamenlijk naar Italië om daar te werken aan een theaterproductie. Vanwege de uitbraak van het Corona virus is dat niet mogelijk dit jaar. Maar gelukkig bedacht het college een tweeledig, alternatief programma!

Binnen ACT (Academie voor Theater Performance) gaat het keuzedeel Show & Entertainment van start. Je word je opgeleid tot acteur in de theaterperformance en bij het keuzedeel Show & Entertainment worden studenten voorbereid op acts binnen het straattheater, streetfight en acts welke onder entertainment vallen van bijvoorbeeld pretparken.

Performen voor ALS

Het Creative College werkt al jaren samen met de Stichting ALS Nederland om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Het excellentie onderdeel van het keuzedeel Show & Entertainment bestaat uit het uitvoeren van een ingestudeerde act voor ALS patiënten.

ALS-patiënten zitten door de Corona maatregelen veelal aan huis gebonden, maar werden op 12 en 13 april thuis (in de tuin) verrast met een 20 minuten durende performance van studenten van het Creative College. Zij ervaren op deze manier het entertainment dat ze anders in een theater kunnen ervaren. En onze studenten kregen zodoende de kans om daadwerkelijk de act voor publiek te mogen en kunnen spelen.

Etoile Commedia dell Arte

Omdat de studenten dit jaar niet naar Italië kunnen om een theatervoorstelling te maken, hebben we Italië naar Nederland gehaald. Op 12 april is gestart met de masterclasses Commedia dell Arte op het Creative College. Gespecialiseerd docent Jorn Laponder, die in Italië is opgeleid voor deze theatervorm, is nu woonachtig in Nederland en gaat de lessen verzorgen. Hij zal online samenwerken met verschillende Italiaanse docenten via een videoverbinding om tot een unieke productie te komen.

De studenten werken toe naar een voorstelling die ze ten uitvoering gaan brengen bij de excellentie getuigschrift uitreikingen van ROC Midden Nederland in een vooraf opgenomen video.

Excellentie is het kijken naar kansen en mogelijkheden, ook in deze tijd kunnen onze studenten participeren aan de excellentie programma’s om zichzelf verder te ontwikkelen! Vragen over één van de programma’s? Neem contact op met Marten van der Weele.

13 april 2021
Creative College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: