NPAC student tekent deal en opent voor Martin Garrix op ADE

Todd Helder tekent deal

DJ/producer Todd Helder (Frank van den Eijkel) opent vanavond de officiële show van Martin Garrix tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Hij zal gaan draaien in een uitverkochte RAI met in de line-up diverse artiesten waaronder Garrix zelf en DJ Brooks (voormalig student Thijs Westbroek).
Naar verwachting zijn dit weekend zo'n 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland de komende dagen te vinden op de 23e editie in Amsterdam. Het is 's werelds grootste evenement op het gebied van elektronische muziek vol met conferenties, lezingen, workshops en spectaculaire shows van de belangrijkste spelers uit deze industrie.  

Todd zit in het derde jaar van de Nederlandse Popacademie en ziet muziek als zijn passie. Hij beschrijft zijn stijl als een mix van future bass, trap en electro-house. Zijn ambitie is om samen te werken met vooral artiesten uit de popmuziek, zoals Dua Lipa. Vijf jaar geleden bedacht hij dat hij een artiestennaam nodig had om dit te kunnen bereiken. Bij het zien van een Heineken reclame op tv kwam hij op de naam ‘Todd Helder’ en dat vond hij ‘wel lekker klinken’.

Dat zijn muziek ook lekker klinkt, getuigt zijn aanhoudend succes. Todd’s eerste single ‘I Need’ werd uitgebracht bij STMPD RCRDS, het label dat in 2016 door Martin Garrix werd opgericht nadat hij in dat jaar tot populairste dj ter wereld werd bekroond. De track werd heel goed ontvangen en dit heeft uiteindelijk geleid tot een platendeal.

19 oktober 2018
Creative College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: