Nieuwe studenten ondertekenen topsportcontracten

De 14 nieuwe topsporters en talenten van ROC Midden Nederland

Op vrijdag 5 oktober 2018 ondertekenden 14 nieuwe topsporters en talenten hun topsportcontract met Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur. De feestelijke bijeenkomst werd gehouden in de locatie van het Sport College Utrecht in de Galgenwaard.

Totaal zijn er jaarlijks ongeveer 30 topsporters en topsporttalenten met een geldige topsportstatus verspreid over verschillende Colleges en het VAVO Lyceum.

Topsportfaciliteiten Topsporters en topsporttalenten met een geldige topsportstatus komen in aanmerking voor de topsportfaciliteiten van ROC Midden Nederland. Indien nodig wordt er op basis van gezamenlijke afspraken maatwerk geleverd zodat school, stage en topsport op een succesvolle manier kunnen

worden gecombineerd. In de afgelopen jaren hebben al diverse topsporters een diploma bij ROC Midden Nederland behaald. Nieuwe topsporters ondertekenen in oktober een topsportcontract met de voorzitter van het College van Bestuur.

NOC*NSF bepaalt in samenwerking met de sportbonden voor welke sporten en topsportprogramma’s een status is te verkrijgen. Daarnaast is er een groep sporters zonder geldige topsportstatus die op hoog niveau hun sport beoefent (bv. veldrijden, kickboksen, darten). Deze sporters komen (op dit moment) officieel niet in aanmerking voor de topsportfaciliteiten van ROC Midden Nederland, maar waar mogelijk en verantwoord kunnen we deze sporters op dezelfde manier helpen door het leveren van maatwerk.

Tijdens een gezamenlijk gesprek tussen de topsporter, de opleiding, de ouders/verzorgers, de topsportcoördinator en soms de trainer/coach wordt alles op een rijtje gezet. Alle informatie over topsport is te vinden via http://www.rocmn.nl/topsport

16 oktober 2018
Sport College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: