Nieuw Wijkleercentrum Sportpark Zielhorst kent alleen maar winnaars

Nieuw Wijkleercentrum Sportpark Zielhorst kent alleen maar winnaars

Vandaag werd het Wijkleercentrum (WLC) Sportpark Zielhorst officieel geopend door Roald van der Linde, wethouder Sport van de Gemeente Amersfoort. Het WLC is met recht een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.

SRO, Sportpark Zielhorst en diverse verenigingen (WV EemlandFidelitasCobu BoysHVC en HSVA) willen het Amersfoortse sportpark graag naar een hoger plan tillen. Het WLC helpt daarbij. Het WLC fungeert als praktijklocatie voor de specialisatie Sport & Evenementen van de MBO-2 opleiding Servicemedewerker van de Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland. De studenten helpen bij de organisatie van evenementen en projecten op het sportpark. Dit draagt bij aan een positieve sfeer op het sportpark.  En als ROC Midden Nederland ontwikkelen we ons onderwijs graag samen met partners uit het werkveld. Zo blijven we aansluiten op actuele en relevante ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Bovendien dragen we er samen aan bij om Amersfoort gezonder en vitaler te maken.

Menno van Dijk, afdelingsmanager bij ROC Midden Nederland beaamt dit: “Via het WLC Sportpark Zielhorst bieden wij onze MBO 2-studenten Servicemedewerker Sport & Evenementen een aantrekkelijke leeromgeving in de wereld van sport & bewegen waarbij praktijk en theorie optimaal op elkaar aansluiten. Tegelijkertijd creëren we bij hen ook maatschappelijke betrokkenheid.”

Jonas Boon, docent bij ROC Midden Nederland, geeft aan: “De eerste groep studenten is met veel enthousiasme gestart. Het onderwijs in het WLC biedt een contextrijke leeromgeving. Dat zorgt voor veel betrokkenheid en motivatie bij onze studenten. Met het oog op hun toekomst biedt het WLC hen de kans om meer inzicht te krijgen in waar hun toekomst ligt en wat de noodzaak van hun diploma is. Theorie en praktijk worden hier dagelijks gecombineerd. Vanaf het eerste moment leggen we de brug naar doorstuderen. Er gebeuren mooie dingen op het WLC.”

Onderwijs op het Wijkleercentrum Sportpark Zielhorst

26 november 2021
ROC Midden Nederland
Sport College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: