Netwerkbijeenkomst door studenten

Op het ICT College in Amersfoort worden op 11 april 60 studenten klaar gestoomd om op zoek te gaan naar hun ideale stageplek. Daarbij krijgen zij veel hulp. In de middag volgen zij verschillende workshops van o.a. FNV en InWork om het beste te halen uit sollicitatiegesprekken met potentiele stagebedrijven. Het blijft niet bij oefenen want vanaf 19.00 uur vindt een netwerkbijeenkomst plaats met potentiele stagebedrijven. Studenten van het ICT College organiseren deze leerzame dag zelf. Deze vijf studenten zijn Junior Praktijkopleiders. Dat betekent dat zij eerstejaarsstudenten begeleiden gedurende hun schooltijd en stages.

De beste voorbereiding op een stage
Op de Zangvogelweg in Amersfoort (de huidige locatie van het ICT College), volgen ongeveer 60 studenten van het ICT College voorafgaand aan de netwerkbijeenkomst met bedrijven vier workshops:

  • Studio Obus maakt professionele foto’s van de studenten om te gebruiken op linkedin/hun cv
  • Training solliciteren met tips en tricks brief en c.v. van InWork, onder leiding van Joost van der Pijl.
  • Cursus Sollicitatiegesprekken & Netwerken verzorgd door Salim Elaater van het FNV.
  • Workshop Linked-In ingericht door de Junior Praktijkopleiders: Ruben, Wouter, Zyad en Dylan.

Verder worden er nog demonstraties en presentaties gehouden over de laatste trends op het gebied van solliciteren, gegeven door MostWantIT winnaar van ROC MN innovatieprijs. Ontwikkeling van de applicatie Work Monkey. Een nuttige dag waarbij de studenten worden klaargestoomd om het beste uit hun ontmoeting met een toekomstig stagebedrijf te halen tijdens de netwerkbijeenkomst.

Netwerkbijeenkomst met stagebedrijven
Om alle geleerde kennis en info in de praktijk te brengen, wordt vanaf 19.00u een netwerkbijeenkomst georganiseerd. In de eerste periode van het nieuwe schooljaar moet elke student starten bij het stagebedrijf dat het beste bij hem past. Tijdens deze bijeenkomst, die plaats vindt op de De Campus van ROC Midden Nederland op de Disketteweg 2 in Amersfoort (de nieuwe locatie van het ICT College), kunnen studenten tijdens een meet & greet kennis maken met verschillende stagebedrijven. De studenten krijgen de kans om met verschillende bedrijven te praten en stagemogelijkheden te praten.

Voor en door studenten
De netwerkdag van 11 April is onderdeel van het project Junior Praktijkopleider. En dat maakt 11 april zo speciaal. De organisatie is namelijk bijna helemaal door studenten verzorgd. Een leerzaam project dat zowel voor de organiserende studenten en de eerste jaar studenten nuttig is.