‘Mbo verdient onze volle waardering’- Minister Dijkgraaf

Minister met studenten

Het mbo onderwijs stond centraal tijdens het bezoek van minister Robbert Dijkgraaf op de Tech Campus in van ROC Midden Nederland. Tijdens dit bezoek op maandag 12 september werd extra ingezoomd op onderwerpen als (on)gelijke kansen, stagediscriminatie en stagevergoeding.

De minister werd warm ontvangen in Nieuwegein, waar hij een les financiële educatie bijwoonde, samen met eerstejaars ICT studenten. Tijdens deze les werd een interessante presentatie gegeven door twee stagiaires van het FiS (Financieel Spreekuur). Zij hebben gesproken over problemen die mbo studenten kunnen ervaren op het gebied van financiën wanneer ze 18 jaar worden.

Na de les werd een presentatie gegeven over een uniek concept van ROC Midden Nederland, namelijk de geïntegreerde trajecten. Tijdens deze opleiding leren de studenten een vak in combinatie met de Nederlandse taal. Deze studenten gingen in gesprek met minister Dijkgraaf over hun dromen en waar ze tegenaan lopen.

Als afsluiter van het werkbezoek heeft de minister een rondleiding gehad langs de highlights van de Tech Campus, zoals het MAKE Center en de praktijklokalen van Tech. Hij sloot het bezoek af met een gesprek met twee leden van de Centrale Studentenraad van ROC Midden Nederland.

De minister nam afgelopen maandag ruim de tijd en gaf aan enorm geïnspireerd te zijn door de gesprekken met bevlogen mbo studenten. Mbo onderwijs heeft een belangrijke taak in onze samenleving. Minister Dijkgraaf is trots dat wij in Nederland met ons onderwijs ons echt onderscheiden ten opzichte van andere landen.

‘Weer zag ik vandaag de kwaliteit van ons mbo onderwijs: door de samenwerking tussen school en het bedrijfsleven staan studenten middenin de samenleving. Innovatief en gedreven. Ze verdienen onze volle waardering én we hebben ze hard nodig. Goed om al deze talenten vandaag te spreken.’, aldus Minister Dijkgraaf. We danken hem voor zijn bezoek aan ROC Midden Nederland!
 

7 november 2022
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: